Gent DT/Comerç

Mercat de Sant Pere: Botiguers amb ofici

23.09.2015 | 04:22
Epicentre. El Mercat de Sant Pere és el pol d´atracció i motor de l´Eix Sant Pere. Els botiguers (en una foto de grup) prodiguen un tracte amable i servicial als clients.
Epicentre. El Mercat de Sant Pere és el pol d´atracció i motor de l´Eix Sant Pere. Els botiguers (en una foto de grup) prodiguen un tracte amable i servicial als clients.

Entrar al Mercat del Triomf o Mercat Municipal de Sant Pere és trobar-te una gran família de venedors de tota la vida, alguns fills dels fundadors ja jubilats, que saben oferir el bo i millor de les seves parades i assessorar en tot moment el client. Llegums cuits hores abans, peix de platja, vedella de Girona, embotits i formatges catalans i, sobretot, fruites i verdures de proximitat acabades de collir pels pagesos d´Ullastrell són part de la seva oferta per a la cistella saludable. El producte fresc i de qualitat i el tracte acurat, proper i professional dels comerciants que vetllen per l´ofici són els dos grans valors del Mercat del Triomf. Un mercat, inaugurat el 8 de desembre de 1928 i que enguany compleix 87 anys de servei. Fa de locomotora del comerç al barri, sota el paraigua de l´Eix Comercial Sant Pere.
Actualment hi ha obertes 27 parades, 24 a l´interior i 3 a l´exterior. Els moviments que es registren són de jubilacions, però no de tancaments.

Nou president, nova junta
Un mercat que té vida, activitat, un ambient familiar i que vol ser dinamitzat encara més per la nova junta constituïda el passat dia 15 de juliol. Una junta que s´ha ampliat, ha passat a tenir ara 10 membres i registra un relleu generacional. "L´objectiu principal és el de treballar per aconseguir una reformulació del mercat actual, que sigui competitiu, s´adapti a les necessitats del client. Volem que aconsegueixi ser atractiu per obtenir un bon relleu generacional dels comerciants en edat de jubilació i evitar tenir parades tancades", explica el nou president, Manel Arnau, que regenta la parada Llegums Paquita.
Entre setmana, la tipologia de compradors que visiten el mercat és de dones de 55 anys de mitjana d´edat, veïnes del districte. Són clientes de tota la vida que els venedors coneixen pel seu nom. Amb tot, els dijous i divendres a la tarda i els dissabtes els clients són més joves.
El recinte, obra de l´arquitecte Mercior Vinyals, és un exponent de l´arquitectura noucentista a Terrassa. Ara per ara no necessita reformes i està molt ben equipat. Com a novetat, a primers d´any estrenarà noves marquesines.

La Fira del Bolet
Durant tot l´any el mercat acull activitats gastronòmiques, tallers i d´altres iniciatives. La propera cita serà el dissabte 7 de novembre amb la Fira del Bolet que ve carregada de novetats. Per celebrar el desè aniversari la fira durarà tot el dia, de 9 a 20 hores.
Des d´aquesta setmana els botiguers participen a la campanya Mou-te per l´Eix , juntament amb l´Eix Comercial Sant Pere. Per cada compra obsequien el client amb una butlleta de premi directe. Hi ha 2.000 regals amagats!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook