Gent DT/Salut&Bellesa

Ara toca recuperar els bons hàbits a taula

13.09.2015 | 20:15
Ara toca recuperar els bons hàbits a taula
Ara toca recuperar els bons hàbits a taula

Al setembre torna carregat de bons propòsits i del desig d´aprendre a menjar més bé ara que hem recuperat la normalitat i les rutines que ens mantenen ocupats tota la jornada. Deixem enrere les vacances, amb els seus excessos gastronòmics i el descontrol dels àpats que han passat una mica de factura al nostre organisme.
Ara toca cuidar-se i posar en pràctica un pla de reparació intensiu que ens ajudi a millorar la salut digestiva, a remodelar la figura i a sentir-nos bé. La millor estratègia perquè ens puguem despendre dels quilos de més que hem acumulat aquests dies és seguir un programa alimentari amb ajuda d´un assessor nutricional. No es tracta de fer una dieta restrictiva, ni de suprimir aliments bàsics, sinó d´incorporar més fruita i verdura i d´atendre els consells d´un expert. D´aquesta manera aconseguirem també mantenir els resultats de la dieta que realitzem durant més temps. I no patirem gana durant el procés i seguirem menús equilibrats amb què ens assegurem no perdre cap dels nutrients essencials per a la salut.
En definitiva, es tracta de recuperar la normalitat a taula, amb bons hàbits nutricionals que ens ajudaran també a tenir les defenses en forma de cara a la temporada dels refredats, que s´acosta.
Per cuidar la pell i conservar el bronzejat durant més temps a la llista d´aliments recomanables no poden faltar làctics desnatats sense sucre, cereals integrals (com la civada) i els llegums, fruites i verdures frescos (tomàquets, pastanagues, mango o julivert) rics en provitamina "A", peixos blancs i blaus i te verd i blanc.
A més de seguir una alimentació adequada, fer exercici físic és fonamental per aconseguir que la nostra dieta tingui èxit.

La dieta del doctor Casermeiro
Una de les principals preocupacions que tenim quan ens decidim a fer dieta és com superarem l´ansietat o la gana. Per al doctor José A. Casermeiro, amb consultori al carrer de la Unió, 1, hi ha fórmules per fer règim sense patir. "L´ansietat en les dietes es pot dominar perquè és un problema químic. Fent servir aminoàcids com el triptòfan i la tirosina dins la dieta aconseguirem que el pacient no ho passi malament i no abandoni el pla nutricional", descriu. Es tracta de seguir les pautes de la micronutrició, és a dir, la ingesta d´uns micronutrients naturals que faran que aquella persona se senti millor que mai. El mètode d´aquest especialista aconsegueix que els pacients perdin de 7 a 10 quilos de pes al mes "sense passar gana i amb un rigorós control mèdic", explica. "No hi ha flacciditat ni efecte rebot a causa de l´ús de nutrients durant la dieta perquè és un programa dissenyat per perdre greix corporal i no massa muscular", afegeix.
El més important per garantir l´èxit d´un pla nutricional per perdre pes és mantenir els resultats per sempre. Per això el consultori del doctor Casermeiro disposa d´especialistes de suport, entre ells una dietista que fa el seguiment del pacient. Un dels objectius primordials és el d´ensenyar-li a menjar perquè conservi el pes ideal per sempre "seguint els principis de l´escola francesa de Dijon i mètodes com la cronobiologia nutricional moderna. És a dir, el pacient aprèn a saber quin aliment ha de menjar segons l´hora del dia, amb quina finalitat i tenint en compte el seu estil de vida", afegeix.
A més de la dieta a seguir, com a complement es realitza a la consulta un tractament remodelador de mesoteràpia. Es tracta d´unes infiltracions amb substàncies homeopàtiques que ajuden a eliminar els dipòsits de greix a les zones on més s´acumulen. El preu de la visita mèdica i la mesoteràpia és de 30 euros.

El pla del doctor Vicenç Sant Calpe
Durant l´estiu és habitual haver augmentat entre mig i un quilo i mig de pes, però en funció del tipus de vacances l´increment pot ser superior, segons explica el doctor Vicenç Sant Calpe, especialista del Centre Mèdic Sant Martí. Aquesta tendència fa que sigui important recuperar els bons hàbits, no tan sols alimentaris, sinó també amb activitat física per tornar al pes anterior.
Al Centre Mèdic Sant Martí també es dediquen aquests dies a fer tractaments d´aprimament. "En funció dels quilos a perdre i de les necessitats mèdiques que hi hagi el més ideal és seguir sempre una dieta equilibrada, hipocalòrica i personalitzada", descriu el doctor Sant Calpe. "En casos de necessitar una baixada de pes més ràpida podem recomanar una dieta d´aportació proteica", afegeix.
Sempre amb una bona dieta ben equilibrada i feta a mida, acompanyada d´un seguit de complements dietètics, la persona podrà recuperar la línia.
Quins consells són els més adequats per no passar gana durant la dieta? La resposta, segons el doctor Vicenç Sant Calpe, està a mantenir uns bons hàbits, consumint cinc àpats al dia, amb uns menús equilibrats. "Quan aquesta sensació de gana apareix recomanem ingerir un refrigeri baix en energia que ens permeti arribar fins al següent àpat", descriu aquest especialista. També aconsellen teràpies complementàries, com ara l´acupuntura, que poden ajudar a reduir l´ansietat i la sensació de gana.
Per tal de donar a conèixer els tractaments, aquest setembre el Centre Mèdic Sant Martí té programades jornades de portes obertes per al divendres dia 18 i el dijous 24 (cal demanar hora). Un especialista fa a la persona interessada un estudi per saber si ha de fer algun tipus de dieta, mesurant el seu índex de massa corporal, el greix i avaluant la retenció de líquids.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas