Èxit en la implantació del sistema per punts

06.09.2015 | 04:00
Els accidents mortals han disminuit des de la implantació del carnet per punts
Els accidents mortals han disminuit des de la implantació del carnet per punts

El dia 1 de juliol del 2006 es va implantar a Espanya el sistema del carnet per punts com a nova mesura per reduir el nombre d´infraccions al volant. La valoració que se´n fa nou anys després és molt positiva, amb dades que demostren l´èxit assolit. Associacions de víctimes i d´automobilistes destaquen el notable descens del nombre d´accidents mortals que s´han produït a les carreteres de l´Estat des de la posada en marxa d´aquest sistema, passant dels 2.601 de l´any 2006 als 1.131 del 2014, segons dades de la DGT.
El funcionament és molt senzill. Els conductors novells disposen d´un crèdit inicial de 8 punts, els quals mantindran durant els tres primers anys si no cometen cap error al volant. Després d´aquest període inicial, passaran a tenir 12 punts. La resta de conductors, els quals ja tenien carnet de conduir durant la instauració del sistema l´any 2006, van rebre un crèdit inicial de 12 punts.
Els punts perduts es poden recuperar fent un curs específic a l´autoescola o sense fer res, si durant dos anys no es comet cap infracció. Acumular anys de conducció responsable, sense cap sanció, té premi en forma de bonificació, fins a assolir un màxim de 15 punts. Si facilites el teu DNI i la data d´expedició, pots consultar-ne el saldo a la web de la DGT.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook