GENT DT

Nens: unes dents sanes a l´estiu

24.08.2015 | 10:40
Nens: unes dents sanes a l´estiu
Nens: unes dents sanes a l´estiu

Els més petits gaudeixen de la calor a la seva manera. Per a ells, l´agost resulta un mes ideal per córrer amunt i avall, fer activitats esportives a l´aire lliure, menjar gelats sempre que puguin i prendre les begudes gasoses que més els agraden amb l´excusa de calmar la set. El ritme despreocupat de les vacances, però, té sovint conseqüències negatives en la salut dental dels més petits.
L´especialista del Centre Parc del Nord Jordi Cabecerán comenta que "a l´estiu canvien els nostres hàbits alimentaris i d´higiene, a banda que els nens consumeixen més begudes ensucrades i gelats". Segons indica l´expert, aquests factors poden afavorir l´aparició de càries o d´altres malalties de tipus bucodental.

Cuidar la neteja
El fet que durant l´agost els infants mengin fora d´hores o que ho facin lluny de casa (i així els sigui més difícil raspallar-se les dents just després) també propicia que sorgeixin certes alteracions. Per tractar d´evitar-les, cal no descuidar mai l´estat dental dels més menuts durant les vacances.
Una idea adequada és aprofitar aquest temps de lleure per visitar l´especialista a fi que els petits es facin una revisió completa de la boca. Des del Centre Parc del Nord aconsellen que els nens se sotmetin a aquests exàmens cada sis mesos per tal de controlar les càries, donat que a les edats primerenques els problemes bucodentals apareixen d´una forma més sobtada que en els adults.
En tot cas, mantenir uns bons hàbits alimentaris també ajudarà a evitar-les. Menjar vegetals, fruites, formatge baix en greixos o iogurts contribuirà que els nens arribin al setembre amb unes dents sanes i envejables.
Al consum d´aquests aliments cal sumar que la ingesta de dolços, begudes ensucrades i amb gas sigui moderada, i que tant els petits com els seus pares segueixin atenent a l´agost les observacions dels dentistes. Recordem que aquests professionals aconsellen raspallar les dents amb pasta que contingui fluor després de cada àpat. I diuen que, ja des de ben petits, és bo que els infants sàpiguen que la neteja més important de la jornada ha de ser la de la nit, és a dir, la que fem just abans d´anar-nos-en a dormir. Així lliurem les dents de la brutícia durant llargues hores.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook