GENT DT
Gastronomia

Meló: la fruita d´estiu

23.08.2015 | 12:42
Meló: la fruita d´estiu
Meló: la fruita d´estiu

Reuneix totes les qualitats perquè sigui una de les fruites més desitjades quan fa més calor.
Generalment es menja a les postres, tot i que també és l´ingredient principal dels aperitius o els primers plats dels menús d´estiu perquè és molt refrescant. No obstant això, s´ha d´anar en compte amb el seu consum i recordar la dita castellana que diu: "El melón, por la mañana es oro, por la tarde plata y por la noche, mata".
És una fruita rica en minerals (potassi, magnesi i calci), vitamina "C" (antioxidant) i betacarotè, que està present al pigment ataronjat de la polpa i és important per a la formació del col·lagen i dels glòbuls vermells. Això és possible perquè es transforma en vitamina "A", que és fonamental per al bon funcionament del sistema immunològic de l´organisme.

Diürètic i hidratant
Una altra de les qualitats del meló és que és molt diürètic i recomanable per a les persones que pateixen d´hipertensió arterial o retenció de líquids. També és hidratant (el 80% és aigua) i baix en calories (100 grams n´aporten 52). És una de les fruites indicades a les dietes d´aprimament, on no hi ha greixos, i en moments vitals on cal una aportació extra de nutrients, com l´embaràs, la lactància o els períodes de creixement. Tanmateix s´aconsella menjar-ne després de fer una activitat física intensa per reactivar les defenses. Tot i ai-xò, fer una bona tria a l´hora de comprar-lo no és una tasca fàcil.
Per saber si és madur s´ha de pressionar suaument la base contrària a la mata. Si s´enfonsa vol dir que està al punt i cal consumir-lo aviat. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadas