Una altra manera de passar l'estiu

Anna Taratiel: "Vaig pintar 26 murals a Amsterdam"

13.08.2015 | 04:20
Murals d´Anna Taratiel a Amsterdam.
Murals d´Anna Taratiel a Amsterdam.

AnnaTaratiel, coneguda en el món de l'art com Ovni, passa aproximadament la meitat de l'any a Terrassa i l'altra meitat a Amsterdam. L'estiu passat va desenvolupar un projecte artístic molt original a la ciutat holandesa, "Parts' n pieces", que va nèixer "com un joc a internet".

"Fa sis anys que visc a Amsterdam amb el meu company Marco, que també és artista, es dedica a la il·lustració de llibres. Amsterdam és una ciutat molt activa en l'àmbit cultural, molt viva. Allà eduquen la gent en l'art des de petita i subvencionen moltes propostes noves", assegura l'Anna.

El projecte "Parts' n pieces" consistia en "pintar 26 murals a H-Buurt, un barri perifèric del sud-est de la ciutat. La proposta va sorgir de R.U.A. (Reflexo on Urban Art), una plataforma internacional d'art de carrer, fundada l'any 2009, amb la qual ja havia col.laborat l'any 2012". En el projecte de R.U.A. a Amsterdam també hi prenien part altres artistes com Onio, Ramon Martins, Speto, Rimon Guimaräes i Gais Ama.

"Vaig dissenyar una sèrie de peces geomètriques de diferents tamanys, colors i formes i les vaig penjar en una web perque la gent les combinés com volgués", continua explicant l'Anna.

Interactivitat
"M'havien d'enviar les seves propostes de murals -fets a partir de la combinació d'aquestes peces meves-, per a poder triar les que més m'agradessin, que serien les que pintaria. Era com un joc interactiu i va tenir molt bona rebuda. Em van arribar propostes de tot arreu", assegura. Afegeix que "m'interessen molt els temes interactius. Fins i tot m'agrada més que la gent participi en els meus processos creatius que no pas crear jo sola alguna cosa pels altres".

Va arribar el moment de començar a pintar, al mes de juliol del 2014. La feina havia de durar dos mesos "però es va allargar una mica més". El motiu va ser que a Amsterdam, fins i tot a l'estiu, plou sempre i cada vegada que s'hi posava havia de parar. "Va ploure el trenta per cent dels dies", assegura l'Anna. Finalment, però, va poder completar el projecte.

Mentrestant, la seva parella, el Marco Galmacci, més conegut pel seu nom artístic de Morcky, va estar "tot l'estiu tancat preparant l'exposició Concret Dreams, de pintura i il·lustracions", que va inaugurar el setembre.

Recentment, l'Anna ha desenvolupat un projecte semblant al d'Amsterdam a Terrassa, al Vapor Ventalló. En aquest cas es tracta d'un únic mural però "es va anar construint escollint amb tirades de dau la ubicació de les peces. Era un projecte del Laboratori de Creació Jove Baumannlab".

Obra col·lectiva
Aquest estiu també se'l passarà treballant. Ha de "preparar unes peces per a una obra col·lectiva que s'exposarà a Los Angeles", explica. "A l'estiu sempre estem treballant. Les vacances les fem al desembre", indiquen l'Anna i el Marco. De tota manera, "aquest any serà bastant tranquil perquè tenim una nena petita. Abans era un no parar, de país en país participant en festivals d'art de carrer durant tot l'estiu", asseguren.

El Marco, per exemple, recorda un estiu que va fer un "tour de més d'un mes per Escandinàvia i els països de l'Est en un autobus de rock. Érem deu artistes, vuit nois i dues noies, i vam estar pintant a totes les ciutats del recorregut. Va ser una experiència inoblidable"

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook