GENT DT
Tecnologia

El nou Windows 10 renova prestacions

09.08.2015 | 04:00
La idea és que l´assistent Cortana ens doni informació que sigui del nostre interès a mesura que ens coneix.
La idea és que l´assistent Cortana ens doni informació que sigui del nostre interès a mesura que ens coneix.

Fa només uns dies que Microsoft ha posat al mercat el seu nou sistema operatiu, conegut amb el nom de Windows 10, i que ve a actualitzar les dues versions anteriors dels software, el Windows 7 i el 8.1.
L’estrenada eina informàtica presenta força novetats. D’entrada perquè recupera el clàssic menú d’inici de Windows, aquell que podem desplegar a la pantalla de l’escriptori en prémer just al damunt de la icona de Microsoft. L’empresa havia eliminat aquesta opció al Windows 8 i ara la rescata després d’haver rebut nombroses crítiques.

Un amic “robòtic”
Però aquest no és el canvi més destacat que ens arriba amb el nou producte. En aquest sentit hi ha dues característiques ben interessants que cal remarcar. La primera és l’assistent de veu i text Cortana, que ja estava present als telèfons mòbils que funcionen amb el sistema operatiu Windows Phone, i que ara també entra a l’ordinador. Quan li parlem, Cortana ens gestionarà un munt de tasques o bé ens recordarà quines cites tenim a l’agenda.
L’altra gran estrena lligada al Windows 10 es l’Edge, el nou navegador web amb què Microsoft pretén deixar de banda la fama de ser massa lent que en els darrers temps ha agafat l’Internet Explorer. Les primeres crítiques diuen que l’Edge és ben àgil i eficient.
A part, el Windows 10 incorpora l’aplicació de la consola Xbox a l’escriptori. D’aquesta manera podrem usar els jocs de l’Xbox One, també, al nostre l’ordinador. Així mateix, el sistema operatiu compta amb un centre de notificacions semblant al dels “smartphones” i amb l’opció de crear diversos escriptoris virtuals.
Els usuaris dels Windows 7 i 8.1 disposen de dotze mesos per descarregar-se la versió 10 d’una forma gratuïta. Un cop que hagi passat aquest temps, l’hauran de pagar. El software ja està disponible en ordinadors i arribarà als mòbils abans d’acabar l’any.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook