GENT DT
Estil

Moda Adlib: aires d´Eivissa

09.08.2015 | 04:20
Moda Adlib: aires d´Eivissa
Moda Adlib: aires d´Eivissa

La tendència de moda està servida quan les principals cadenes (com Inditex o Mango) inclouen un estil als seus catàlegs i el mostren als seus aparadors més internacionals.
Aquest estiu, el blanc té un regnat absolut en dissenys suggerents de l´illa d´Eivissa. Camisoles, vestits, jerseis de ganxet, casaques i armilles recuperen els calats, els brodats, les transparències i els escots que fa anys veiem a la moda Adlib, creada el 1971 i inspirada en les robes i vestits típics de les Pitiüses. Uns dissenys confeccionats amb teixits naturals, brodats i puntes tradicionals en una moda molt local i artesana.
De fet, l´estil va néixer perquè la dona tingués més consciència del seu propi cos i es vestís segons la seva mentalitat.
D´inspiració vintage
La primera edició de la Pasarela Costura España, celebrada el maig a Madrid, va recollir aquest estil de la mà de dissenyadors com Piluca Bayarri, Luis Ferrer o Tony Bonet. Bayarri va mostrar una col·lecció confeccionada amb cotó, transparències, brodats, puntes i puntes de coixí en els vestits i les armilles llargues. Una similitud que també es va veure en els dissenys de Luis Ferrer, que va apostar pel blanc i les fibres naturals. Per últim, Tony Bonet va barrejar la moda Adlib amb noves tendències i notes de color. Per la passarel·la van desfilar creacions romàntiques, amb dissenys còmodes i elegants perfectes per a les nits d´estiu o per anar impecables en una celebració. Una adaptació d´un estil nascut fa més de quaranta anys, adaptat a les necessitats de la dona actual i que respon a la consigna de la moda Adlib: "Vesteix-te com vulguis, però amb elegància".
Els vestits de les desfilades van mostrar l´ús de teixits naturals i els volants en algunes de les creacions que acompanyaven el moviment natural del cos. Van ser dissenys molt versàtils perquè es podien adaptar a qualsevol moment i circumstància: per anar a la platja amb el biquini a sota, amb un cabàs de palla i unes sandàlies de dit o bé per anar a sopar amb un collaret vistós i unes sabates de plataforma que canvien completament el "total look".
Són aires mediterranis per a una moda jove i actual que vol transmetre llibertat. De fet, la paraula Adlib prové del llatí "ad libitum" (amb llibertat).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook