GENT DT
Salut-bellesa

"Falta molt?": consells per viatjar amb nens

09.08.2015 | 04:20
"Falta molt?": consells per viatjar amb nens
"Falta molt?": consells per viatjar amb nens

Marejar-se i acabar vomitant durant els viatges en cotxe és un problema comú que pateixen molts nens. S´avorreixen al cotxe, especialment durant els llargs desplaçaments familiars a l´estiu, i quan es posen nerviosos i comencen a moure´s d´un cantó a l´altre és fàcil que es maregin. Quan arribem a aquesta situació, la pregunta més típica i repetida per part dels més menuts és la de "falta molt?". Llavors, posar-nos nerviosos i enfadar-nos no serveix de gaire, només empitjora la situació. Els pares, els agradi o no, han de tenir paciència.
Evitar els mareigs i els vòmits dependrà de la manera de ser de cada nen. Però hi ha alguns consells genèrics que poden tenir-se en compte per tothom, com ara realitzar els viatges llargs de nit, que és quan els nens es maregen menys perquè hi ha moltes possibilitats que s´adormin.
A més, sempre hem de portar bosses a mà per si el nostre fill es mareja i té ganes de vomitar. Si això passa sovint quan viatgem, el més pràctic també és portar roba de recanvi i una tovallola per tal de rentar-lo quan ha vomitat. En aquestes situacions és aconsellable consultar el pediatra amb la finalitat que ens recomani algun fàrmac contra el mareig del nostre fill.
Un altre element que garanteix una major comoditat en els desplaçaments a l´estiu és regular la temperatura interior del vehicle i controlar els sistemes de retenció, que han de ser els adequats per a la seguretat de tots.
El lloc més indicat del vehicle per posar la cadireta és la part central del seient posterior, atès que té més estabilitat i el nen pot mirar cap endavant. Una altra qüestió és evitar les temperatures altes i les olors intenses, mentre que tampoc és recomanable viatjar amb l´estómac ple.

Una parada cada dues hores
Tot això ens porta a la conclusió que el nen ha de menjar amb una antelació suficient a l´hora de viatjar. Si té gana mai no estarà de gust viatjant dintre d´un cotxe. Tot i això, si durant el trajecte té gana o set pot prendre unes galetes i un vas petit d´aigua. Als viatges llargs, menjar alguna cosa amb regularitat pot alleugerir l´avorriment i aixecar els ànims.
Si l´hora de menjar coincideix amb el viatge i hem optat per fer un pícnic haurem d´agafar una bossa d´aliments variats i saludables. Fruita, galetes salades o daus de formatge constitueixen uns bons aliats per al viatge. Hem d´evitar elements que taquin la roba amb facilitat, com la xocolata.
Cal recordar que els problemes dentals dels nens augmenten a l´estiu per diverses causes. Durant l´època estival es produeix un increment de càries i malalties periodontals amb motiu, principalment, de l´augment del consum de begudes ensucrades i la ingesta d´aliments entre hores o fora de casa. En aquest sentit, els pares han de ser molt curosos.
No és del tot bo, d´altra banda, que el petit llegeixi un conte durant el viatge perquè la lectura mentre el cotxe es mou afavoreix els mareigs. El que s´ha de procurar és que el nen, mentre estigui despert, s´entretingui. Una opció és recórrer a algun joc clàssic dels que es basen en les paraules o la vista, o també cantar cançons infantils.
Una excel·lent alternativa són els DVD portàtils, que permetran que es distreguin mirant les seves pel·lícules preferides. Oblidaran el mareig mentre concentren la seva atenció en el film en qüestió.
Per últim, hem de fer una parada cada dues hores per estirar les cames i airejar el cotxe. //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook