Verano 2015

Mark Pulido i Nanda Carvalho: "Ens vam conèixer fent uns cursos a l´Índia"

31.07.2015 | 04:20
La Nanda i el Mark s´han format com a professors de "theta healing".
La Nanda i el Mark s´han format com a professors de "theta healing".

La Universitat de la Unitat (Oneness University) de Chennai, al sud de l'Índia, va ser el lloc on es van conèixer, fa vuit anys, el músic terrassenc Mark Pulido i la professora de ioga i acupuntora brasilera Nanda Carvalho. Tots dos hi estaven fent un curs de tècniques per a despertar la consciència que "serveix per alliberar el sofriment, convertir-nos en millors éssers humans i millorar la relació amb els altres a través de la meditació i altres tècniques", segons expliquen. Ambdòs han estat "interessats en les tècniques de meditació des de l'adolescència".

Quatre anys més tard d'aquella primera trobada van tornar a coincidir. Ara són parella i continuen compaginant els viatges de vacances amb els cursos de formació. "Disfrutem estudiant i viatjant perquè ens agrada, ens fa crèixer com a persones i ho podem compartir com a parella", asseguren. "El viatge agafa un sentit més profund i intens si s'acompanya de formació. També és un viatge interior, perquè descobreixes parts de tu mateix. Les persones s'han d'obrir i oblidar els prejudicis".

Un dels darrers cursos que han fet, l'any passat, "a Grècia, en un lloc molt romàntic", ha estat un de "parella d'ànima", que tracta "d'amor, sexualitat, creixement i evolució". La Nanda afirma que "ens ha aportat molt com a parella".

Ones cerebrals
El 2013, van anar al Brasil a veure la família de la Nanda i van aprofitar l'ocasió per a formar-se en la teràpia theta healing, que "permet fer canvis en les creences subconscients". La Nanda explica que ho van descobrir a través de la seva mare. "Al Brasil i a Sudamèrica en general estan més oberts a aquestes tècniques, són més receptius i ho valoren més que no pas aquí, que tot just es comencen a conèixer".

La theta és un tipus de freqüència d'activitat de les ones cerebrals i, segons el Mark, "fer servir ones theta de manera conscient ens permet controlar la nostra vida perquè evita que vagi en una direcció que no és la que volem. Pensem, sentim i fem coses diferents i es tracta de buscar una unitat interna", assegura. També diu que la teràpia del theta healing "és molt efectiva" i que pot servir per a ajudar els altres "emocionalment, físicament i espiritualment".

De fet, el Mark i la Nanda, després de conèixer aquesta tècnica al Brasil, van decidir anar a Alemanya a formar-se com a professors per a poder-la ensenyar a altres terapeutes."Vam fer quatre cursos en una illa del llac Constança, entre Suïssa, Alemanya i Àustria, on vam participar en unes trobades molt interessants i enriquidores d'intercanvi d'experiències entre formadors de tot el món. Nosaltres som dels pocs professors d'aquesta teràpia que hi ha a Catalunya", diuen. A finals d'agost n'impartiran un curs a Terrassa.

Aquest estiu tenen previst passar les vacances a Granada, tot fent al mateix temps un curs de vint dies d'anatomia intuitiva. "Serveix per a treballar les emocions relacionant-les amb cada òrgan físic", expliquen, puntualitzant que "moltes malalties comencen en l'aspecte emocional".

"Bolos" per Espanya i Portugal
A més d'estudiar i formar-se, els estius del 2012, 2013 i 2014, la Nanda i el Mark també han estat fent "bolos" en furgoneta per Espanya i Portugal. El Mark és conegut per ser un dels pocs intèrprets europeus de biles (campanes planes vibratòries) i ha estat oferint concerts en esglésies, monestirs i castells de tota la península. "Feiem rutes d'un mes, combinant les actuacions i les vacances, allotjant-nos en càmpings o cases d'amics". Aquest 2015 ha fet a Portugal el concert del solstici d'estiu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook