Toni Alavedra: "Pescar és una activitat que l´home porta ben a dins"

19.07.2015 | 04:00
Toni Alavedra
Toni Alavedra

Quin són els peixos que més sol capturar ara a l´estiu?
És una època en què trobes una mica de tot. Barats, sorells, tallahams, llobarros, dorades, llampugues i bonítols. N´hi ha tants!

En aquesta temps, té alguna zona preferida per veure si piquen?
Durant l´agost pujo bastant a Sant Pere Pescador, perquè és un lloc tranquil i una bona àrea on atrapar llobarros. Sovint també agafo dorades fent "snorkel". En practico per tota la Costa Brava, des de Blanes fins a Tossa de Mar.

Anar en cadira de rodes li suposa algun inconvenient?
Pocs, la veritat. Potser a l´hora de pujar a la barca he de fer algun esforç addicional, però hi estic acostumat. De fet, diumenge passat mateix vaig anar a pescar tot sol. Tinc una llanxa al port de Mataró.

D´on li ve aquesta afició per la pesca esportiva?
Ja des de petit m´agradava. A casa estiuejàvem a la Costa Brava i, quan tot just era un nen, el meu pare se me n´enduia amb ell a la barca. Ens hi passàvem hores.

I ara quines tècniques utilitza?
Depèn molt de si fa vent, o no. Quan la mar està tranquil·la puc pescar amb la barca parada, al volantí, situant l´embarcació sobre unes roques i deixant caure l´ham.

Què passa quan hi ha onades?
Si hi ha més moviment a l´aigua, sempre existeix l´opció de la pesca al currican, en què deixes anar metres de fil i poses la barca en marxa. Els peixos et segueixen.

La pesca esportiva està de moda?
Sempre ho ha estat. Pescar és una activitat que l´home porta ben a dins per una simple qüestió de supervivència. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook