Carles Lao: "Quan faig surf m´oblido dels problemes"

19.07.2015 | 04:00
Carles Lao
Carles Lao

Com es presenta l’estiu?
A l’agost, tinc pensat anar al País Basc per surfejar. Encara que tal vegada acabaré a Galícia o Portugal, qui ho sap. Sovint viatjo sense un rumb fix. Persegueixo les ones.

Prepara aquestes rutes d’alguna manera especial?
Segur que els dies d’abans de marxar no pararé de mirar mapes d’onatge, sobre com de profundes seran les borrasques, quina energia tindrà l’aigua o d’on vindrà el vent. Aquest món t’atrapa.

Què troba en el surf perquè hi tingui tanta passió?
Al Mediterrani podem estar sobre les ones durant uns cinc o deu segons com a molt. Però sentir com t’aixeques i flotes, entre cometes, és indescriptible.

Recorda la primera vegada que va surfejar?
Jo practicava “snowboard” i uns amics em van dir que provés amb el surf. Debia tenir uns 25 anys quan em vaig apuntar a un campus d’aquest esport a Zarautz. Aquella primera nit després de pujar a la taula no podia ni dormir. Només volia que tornés el sol per estar de nou divertint-me.

Es veuria amb cor de passar un estiu allunyat del mar?
No ho crec. Per a mi, el surf és tot un estil de vida que em permet desconnectar. En el moment que surfeges només compten les ones i tu. De la resta de problemes, te n’oblides. Siguin els que siguin.

Què aconsellaria a qui volgués aprendre a fer surf aquest estiu?
Un aprenentatge amb instructors. I pensar que és un esport en què no s’ho passa millor qui més en sap. El surf diverteix tothom.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook