Albert Torres: "Practicar submarinisme és com volar"

19.07.2015 | 04:00
Albert Torres
Albert Torres

Què espera veure immers als "cenotes" de la Riviera Maya?
Un món diferent, on hi hagi estalactites i estalacmites. Els "cenotes" són una mena de llacs d´aigua dolça que es troben en coves submergides enmig de la selva. Molts d´ells es comuniquen amb el mar.

Hi anirà sol?
No, un cop allà tinc pensat apuntar-me a una sortida programada. El submarinisme és una activitat que mai pots fer tot sol per una mera raó de seguretat.

L´estiu és la millor època per capbussar-se i conèixer el fons marí?
Sens dubte, per un tema de comoditat, ja que l´aigua està calenta, quan en surts no tens fred i no has de fer servir una vestimenta específica que t´escalfi.

Quan de temps fa que practica les immersions?
Uns 30 anys. A banda, en sóc instructor des d´en fa 20. Però mai m´havia submergit en "cenotes". Serà una experiència nova.

Què és el que l´ha atrapat de l´activitat subaquàtica?
Practicar submarinisme és com volar, ja que dins de l´aigua tens una sensació semblant a la dels astronautes a l´espai. A part, al mar hi ha valls i muntanyes, com passa a l´exterior. Un cop allà pots triar a quin nivell d´aquests accidents geogràfics et vols situar. És com tenir una altra dimensió.

Quines són les millor platges catalanes per al submarinisme?
La zona més habitual és la Costa Brava, on l´aigua és clara i el fons del mar resulta molt vistós, perquè té una gran riquesa natural.

Hi anirà aquest estiu?
Sempre que puc m´escapo a bussejar a l´Escala o Cadaqués. És el meu refugi. //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook