Ivonne Ortiz de Zarate: "Cal invertir més en el sector turístic"

05.07.2015 | 04:00

Ivonne Oriz és la directora general de Double Tree by Hilton Hotel& Conference Center

L’hotel ha augmentat les pernoctacions el darrer any. A què ho atribueix?
Del maig del 2014 a aquest ha augmentat un 13%. El principal motiu és que les empreses locals, nacionals i internacionals es comencen a reactivar. Nosaltres tenim un centre de conferències especialitzat i veiem que les empreses tornen a formar els seus equips i llancen nous productes.

Quin és el perfil dels turistes que s’hi allotgen?
N’hi ha de diferents. El de negocis que vol reunir-se en un lloc inspirador i on es pugui concentrar. El nacional, que vol estiuejar fora de les grans ciutats i que busca descans, una bona gastronomia i un entorn natural de gran bellesa. També tenim el turista esportiu, perquè gaudim del Real Club de Golf el Prat, un dels millors d’Espanya. Cada cop són més estrangers, principalment escandinaus. L’altre perfil respondria al d’estrangers que ja coneixen Barcelona i volen descobrir Catalunya. Aquests fan un turisme actiu, cultural i gastronòmic i s’allotgen a l’hotel.

Amb quina imatge es queden de la ciutat de Terrassa?
La més típica és la de la Masia Freixa i el centre històric i comercial, tot i que en funció de la ruta que facin fins a arribar amb el cotxe es pensen que és una ciutat molt dividida en barris. Personalment, crec que els ciutadans, els restaurants i els comerços han d’estar més conscienciats de la importància del turisme. Per exemple, les cartes dels restaurants haurien d’estar en anglès o francès i els webs dels establiments, en altres idiomes, si és que ens volem acostar al turisme estranger.

Quins altres aspectes s’haurien de millorar?
La senyalització, no només dels llocs d’interès turístic, sinó també dels hotels. També l’oferta del turisme de natura, amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i els camins per a l’esport, que practiquen els turistes locals i nacio-nals.

Quins són els reptes de futur que té Terrassa?
Creure’ns i fer creure al món que la ciutat té uns actius turístics que val la pena que siguin coneguts. Primer se n’han de conscienciar els propis terrassencs. Segon, els organismes públics haurien d’invertir més en comunicació per promocionar la ciutat. No pot ser que l’únic pressupost de què disposa una ciutat de quasi 220.000 habitants sigui la taxa turística. Hi ha d’haver una partida pressupostària per prendre’ns seriosament que el turisme és un sector que impulsaria l’economia local. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook