Andrea Lessona: "És perfecte si busques un turisme intel·ligent"

05.07.2015 | 04:00

Andrea Lessona és un periodista italià i director del diari digital ilreporter.com Es dedica a viatjar pel món per escriure les seves vivències al diari que dirigeix des de fa uns anys. Andrea Lessona va guanyar el premi de blog de viatges de Lonely Planet, entre altres distincions. A principis de juny va visitar el centre de Terrassa. Va quedar gratament sorprès.

Què coneixia de la ciutat? Hi havia estat abans?
Tot i estimar molt Catalunya reconec que en sabia molt poc, de Terrassa, abans de visitar-la, només la Masia Freixa.

Quin aspecte el va sorprendre?
Lamentablement vaig estar poca estona a la ciutat i vaig tenir poc temps per visitar-la, amb la qual cosa no em vaig fer una opinió de com és. Però haig de dir que allò que vaig descobrir em va sorprendre molt gratament.

Creu que, en comparació amb altres ciutats, Terrassa és una ciutat turística?
Penso que és una ciutat que té la seva pròpia història, art i cultura. Té els ingredients que interessen els lectors del meu diari digital.

Recomanaria la seva visita als viatgers que aquest estiu vinguin a Catalunya a fer turisme?
I tant! Aconsellaria que vinguessin tots aquells que estiguin interessats a fer un turisme intel·ligent, elegant i refinat. Al meu entendre, si busquen això, crec que Terrassa és una de les ciutats catalanes perfectes per visitar ara l’estiu.

Quin va ser l’aspecte més positiu de la seva visita?
L’elegància de la ciutat i la seva història, a més de la calidesa de la gent, un fet que sempre percebo quan visito Catalunya. De fet, em van tractar com un rei.

I el més negatiu o menys bo, per dir-ho d’alguna manera?
Res... Almenys del que vaig poder veure aquell matí.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook