Llegums.

Cinc raons clau per consumir més llegums

08.02.2020 | 04:00

1. Alt contingut en fibra. Aporten uns 7 g. de fibra per ració cuinada de 100g. Diàriament necessitem consumir uns 25-30 grams de fibra, per millorar la salut digestiva i augmentar la sensació de sacietat).

2. Hidrats de carboni d'absorció lenta. Ens mantenen més temps tips i no provoquen grans pujades i vaixades dels nivells de sucre a la sang. Fan que conservem els nivell d'energia.

3. Font de minerals. Són una font de ferro, magnesi, zinc, potassi, etc. Aquests minerals són essencials per a la nostra salut.

4. Poca quantitat de greix. Només el 3% de l'energia que ens aporten procedeix de greix i aporten 0 colesterol. Per això són ideals per al control de pes.

5. Font de proteïnes vegetals. El 28-30% de l'energia que aporten procedeix de proteïnes completes d'alta qualitat nutricional.