Barcelona Wine Week, el nou saló del vi
Fires gastronòmoques

Barcelona Wine Week, el nou saló del vi

01.02.2020 | 04:00

Fira de Barcelona, a través d'Alimentaria Exhibitions, posa en marxa un nou saló dedicat al vi: el Barcelona Wine Week, que se celebrarà del 3 al 5 de febrer. Comptarà amb la presència de més de 550 cellers.

Projectar i augmentar el prestigi del vi espanyol als ulls dels mercats internacionals és l'objectiu del Barcelona Wine Week, el nou saló que reunirà a la majoria dels territoris vitivinícoles del país. Prop de 550 empreses i 40 Denominacions d'Origen (DO) participaran en aquest esdeveniment que organitza Alimentaria Exhibitions a la Fira de Barcelona. Per divulgar tot el potencial dels vins que es produeixen aquí el saló ha convidat prop de 300 professionals i someliers d'alt nivell, procedents de 50 països.

"El saló permetrà a la indústria vitivinícola espanyola projectar al món l'excel·lència i diversitat dels seus vins, a més de mostrar el treball i esforç en innovació que estan realitzant per diversificar els seus productes i adaptar-los als diferents mercats", ha assenyalat Javier Pagés, president de Barcelona Wine Week i del Consell Regulador DO Cava.

Tenint en compte la superfície contractada i el nombre d'empreses expositores, Catalunya és la comunitat amb més presència al saló, seguida de Castella i Lleó, La Rioja, Euskadi i Navarra. Aquesta primera edició comptarà amb dos espais: el principal, BWW Land, que reuneix cellers per Denominacions d'Origen i altres segells de qualitat i BWW Groups&Complements on es trobaran els grans grups del sector.

EL BARCELONA COCKTAIL ART

Un altre dels espais de l'esdeveniment acollirà la segona edició de Barcelona Cocktail Art, on estaran representades les últimes tendències en matèria de destil·lats, begudes espirituoses i mixologia. El programa de ponències tindrà tres blocs temàtics. Sota el paraigua Sostenibilitat i territori, tractarà els productes de proximitat i la sostenibilitat en els bars. "Tendències i nous camins" llançarà una mirada al futur i les noves tendències i "El futur és verd" oferirà una visió global sobre la revolució dels destil·lats que tenen en compte el seu impacte en el medi ambient.

Entre els experts convidats destaca Pere Castells, un dels creadors del que va ser el departament científic d'El Bulli i que parlarà de la cocteleria per a diferents públics i de la reducció de l'alcohol.

EL VI, MARIDAT AMB LA CULTURA

A més de conèixer de primera mà una amplíssima mostra de marques de qualitat, el BWW serà una oportunitat excepcional per identificar noves tendències i projectes, i gaudir de propostes originals vinculades a l'art, la música i la gastronomia. El saló ha programat un ampli ventall d'activitats que combinen la divulgació amb noves maneres d'acostar-se al món del vi.

El BBWHub concentrarà bona part de les activitats (unes 50) i disposarà de la zona Tasting Area, amb una desena de tasts. Vins singulars i sostenibles retran homenatge al paper de la dona en aquest món. En aquest espai el vi anirà lligat a altres mons sensorials com la literatura i la música.

No hi faltarà l'espai gastronòmic amb tapes que maridaran amb destacats vins.