Com elaborar el "poke bowl" més saludable 
Idees sanes

Com elaborar el "poke bowl" més saludable 

08.01.2020 | 19:15

Hi ha modes que venen i van, però sembla que els "poke bowls" han arribat per quedar-se. Quina és la fórmula secreta d'aquest plat hawaià tan saludable del qual tothom parla? La clau del seu èxit rau, sense dubte, en la barreja d'ingredients, que fan que sigui molt complet a nivell nutricional.

El "poke bowl" es basa en la combinació de proteïna, normalment peix cru marinat, pollastre o tofu, amb una base d'arròs, "quinoa", una barreja d'enciams, "kale" o espinacs. Tot es completa amb diferents vegetals i fruites, que van de l'alga nori, "wakame", el cogombre o l'edamame fins a l'alvocat, el mango, la pinya i les llavors.

Alejandro Cánovas, dietista, aporta les claus per crear un "poke bowl" ideal:

Podem triar entre una base d'arròs de "sushi", integral, quinoa, diferents enciams, "kale" o espinacs. L'opció més "light" és una base de verdures.

. Si hi afegim una salsa preparada, aquesta pot tenir un alt contingut en sucre, sal i greix. Això convertirà el plat en poc saludable.

. Perquè la composició del "poke bowl" sigui equilibrada, aquest ha de tenir un 50% de verdures, un 25% de proteïna i un 25% d'hidrats de carboni.

. Si a una base d'arròs, "quinoa" o a una amanida amb proteïnes hi afegim "toppings" hipercalòrics com la ceba fregida, cruixent de tempura, maionesa, alguna versió d'allioli o salsa "teriyaki", tindrem un plat que, lluny de ser sa, ens engreixarà.