El tractament de l'estudi s'ha fet amb 460 dones d'entre 18 i 39 anys, amb cicles menstruals regulars.
Reproducció assistida

Els embrions congelats tenen igual èxit en reproducció, segons un estudi

26.08.2020 | 11:53

Congelar els embrions i transferir en diferit no afecta l'èxit dels tractaments de reproducció, no redueix la taxa d'embarassos ni el nombre de naixements en comparació amb els cicles que es fan en fresc, segons un estudi en què ha participat el centre Dexeus Dona de Barcelona.

Es tracta del primer estudi multicèntric europeu sobre aquesta qüestió, que ha estat impulsat pels països nòrdics i en què de la resta de la UE només ha participat el centre Dexeus Dona de Barcelona.

A més de comprovar que la taxa d'embaràs és equiparable, els autors indiquen que tampoc s'aprecien diferències significatives en el nombre final de nens nascuts en els dos grups o l'aparició de complicacions durant la gestació, el part o neonatals.

Fins ara no s'havia pogut comprovar si la transferència d'embrions prèviament vitrificats pot oferir una taxa d'embaràs equiparable als cicles que es realitzen en fresc.

Per això, investigadors de diversos hospitals i centres de reproducció assistida, públics i privats, de Dinamarca, Suècia i Espanya, entre ells Nikolaos Polyzos, cap del Servei de Medicina de la Reproducció de Dexeus Dona, han fet un ampli estudi per comprovar-ho, i els resultats han demostrat que la taxa d'èxit pel que fa a nombre d'embarassos aconseguits en els dos grups és equiparable.

En l'estudi, que publica avui la revista 'The British Medical Journal', van participar un total de 460 dones d'entre 18 i 39 anys, amb cicles menstruals regulars.