Esport i lesions després del confinament
La crisi del coronavirus

Esport i lesions després del confinament

21.05.2020 | 12:15

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha advertit de la possibilitat de patir lesions si es torna a realitzar activitat esportiva de cop després del confinament.

En un comunicat, la CAMFiC ha recordat que la tornada a l'esport ha de ser progressiva i ha recomanat "extremar les mesures de protecció i seguretat", deixant una distància interpersonal d'1,5 o 2 metres al caminar i entre 10 i 20 al córrer o anar amb bicicleta.

"Després de més de 75 dies sedentaris o amb poca activitat física, tornar a fer exercici pot afavorir el risc de lesions com fractures, esquinços, periostitis (inflamació de la tíbia) o fascitis plantars", han advertit.

Per recuperar la forma física, els experts han recomanat fer-ho "a poc a poc, redissenyant objectius i prioritzant la salut enfront de la competició", i han instat a "escalfar-se abans de l'inici de la sessió i practicar estiraments suaus al finalitzar".

També han suggerit "dosificar la durada i la intensitat, i repartir-la al llarg de la setmana, en comptes de concentrar-la en un parell de sessions".

"Si sortim a caminar o a córrer, si és possible escollirem entorns amb herba o terra abans que l'asfalt, i ho farem amb calçat adequat que absorbeixi l'impacte de la nostra petjada", han afegit.

D'altra banda, han recordat que és recomanable que els adults facin 30 minuts d'activitat física al dia 5 dies a la setmana i que els nens i joves facin una hora d'esport diària els 7 dies de la setmana.