Darrer congrés de la Societat Catalana de Digestologia celebrat a Lleida.

Els pacients de malalties Inflamatòries Intestinals no han de deixar el tractament amb immunosupressors per por al coronavirus

28.02.2020 | 15:46

La infecció pel coronavirus ha produït l'alarma dels pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa) tractats amb immunosupressors o biològics. En aquest sentit, des de la Societat Catalana de Digestologia, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, volem enviar un missatge tranquil·litzador a tots els pacients.

El coronavirus produeix uns símptomes molt similars al virus de la grip i té un risc de complicacions i mortalitat similar als de la grip. Entre el 15-20% dels pacients que són diagnosticats requereixen hospitalització i la mortalitat se situa al voltant del 2%, inferior a la dels casos greus hospitalitzats de grip.

"No tenim dades fiables sobre la relació del nou coronavirus amb la malaltia inflamatòria intestinal. Fins ara, però, no s'ha descrit que els pacients amb malaltia inflamatòria intestinal siguin un grup de risc que desenvolupi formes més greus de la malaltia", indiquen en el comunicat.