Contenido patrocinado 

Facilitar el desenvolupament sostenible en els residus d'envasos

18.07.2018 | 12:20
Facilitar el desenvolupament sostenible en els residus d'envasos

Facilitar el desenvolupament sostenible en els residus d´envasos
Un envàs té un cicle de vida, des que són explotats els recursos naturals necessaris per a la producció de les matèries primeres i l´energia, passant per la seva fabricació i ús i, per últim, la seva disposició final. En cadascuna d´aquestes etapes hi ha un consum de recursos i una generació de residus.
L´activitat de Bidons Egara ha aconseguit el creixement sostingut de la gestió dels residus d´envasos mitjançant l´impuls de les operacions de recollida, tractament i valorització material, i també d´accions ambientalment responsables en mesures de prevenció i ecodisseny que han aconseguit reduir la generació de residus d´envasos.
L´objectiu de Bidons Egara com a planta de destí final és eliminar la dependència dels abocadors, realitzant un reciclatge de qualitat i augmentant l´eficiència en el reciclatge i valoració dels materials dels envasos, i aconseguir reduir el consum de noves matèries primeres.
Hem consolidat un model sòlid i solvent basat en els principis d´economia circular.
Els residus d´envasos metàl€lics, de plàstic i Contenidors / IBC que pel seu tipus, estat i capacitat, per haver arribat al final del seu cicle de vida o per no haver superat els processos de recondicionament, hauran de ser eliminats mitjançant un procés de reciclatge.
El reciclatge dels residus d´envasos és un element clau per evitar la sobreexplotació dels recursos i lluitar contra el canvi climàtic. En aquest sentit, el reciclatge d´envasos és vist com l´opció més fàcil, però la reutilització és molt més responsable des del punt de vista ambiental doncs ha evitat l´emissió de tones de CO2 a l´atmosfera, ha impedit l´extracció de tones de matèries primeres i ha aconseguit un estalvi de MWh d´energia.

La contribució i posició de Bidons Egara respecte a l´economia circular
La nostra visió és que tots els envasos es fabriquin de manera eficient i responsable dels recursos i que puguin garantir materials i energia per al present i per a futures generacions. Així mateix, treballem per fomentar la sensibilització del reciclatge i recondicionament dels envasos i implantar noves tecnologies per millorar en eficàcia i eficiència en les operacions.
Les empreses involucrades amb els envasos, durant qualsevol etapa del seu cicle de vida, es distingeixen per voler aconseguir un model de millora contínua, fent ús de les noves tecnologies, materials i tècniques de producció i convertint-se en part important de l´economia circular, una prioritat per a la nostra indústria, i conduint a sistemes d´envasos més sostenibles.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook