Amb comptagotes 
Editorial

Amb comptagotes 

02.03.2021 | 04:00

Els centres comercials van tornar a obrir ahir dilluns després de dos mesos sense activitat, així com els comerços amb una superfície de venda superior als 400 metres quadrats. Malgrat tot, la seva obertura ha de ser de dilluns a divendres i amb un aforament del 30% a l'interior. El sector calcula que durant aquest temps una de cada cinc botigues de centres comercials ha hagut de tancar a causa de les restriccions i estima que cada establiment ha tingut unes pèrdues mitjanes de 12.000 euros al mes. Els centres comercials tenen l'esperança de recuperar el temps perdut. De fet, ahir ja es van poder veure cues a les portes de les grans superfícies comercials com les botigues Nike i Decathlon i també al Zara de la Rambla d'Egara. Malgrat que des del Diari de Terrassa defensem el comerç local i de proximitat, val a dir que dos mesos amb les grans superfícies tancades suposa un cop dur per a qualsevol sector.

Les restriccions per la Covid s'estan aixecant amb comptagotes i amb uns criteris sovint de difícil comprensió. De fet, ara els restaurants situats a l'interior de les grans superfícies segueixen tancats. Si la setmana passada comentàvem que la flexibilització de les mesures s'havia quedat curta, aquesta afirmació continua sent vigent set dies després. Necessitem recuperar l'economia com més aviat millor.

Amb nom propi

Àngels Poch (Terrassa, 1948-Barcelona, 2015) va ser "Terrassenca de l'Any 2001" i Terrassa li va retre homenatge a títol pòstum concedint-li la Medalla d'Honor de la Ciutat el 2016, per la seva trajectòria artística i pel seu compromís amb el teatre i la cultura terrassenca i catalana de finals del segle XX i principis del XXI. A mitjans dels anys 90, el cineasta Josep Maixenchs (Terrassa, 1943-2018) va complir el seu somni de portar a la seva ciutat els primers estudis oficials universitaris en cinema i audiovisuals de l'Estat, l'ESCAC, escola de referència i prestigi internacional ubicada a La Farinera, al si del campus universitari de Terrassa. El 2012 va rebre la Medalla de la Ciutat. Per aquests i d'altres mèrits, la junta de portaveus va acordar -a petició de l'ESCAC- el canvi de denominació del Vapor Universitari, un dels equipaments on l'ESCAC desenvolupa la seva activitat, pel de Vapor Universitari Josep Maixenchs. Així mateix, a petició de la Taula Sectorial d'Arts Escèniques de Terrassa, es va aprovar el canvi de denominació de la Sala Gran del Teatre Principal pel de Sala Àngels Poch.

Es tracta doncs d'un merescut reconeixement a aquests dos terrassencs il·lustres. Es tracta d'una iniciativa que es podria fer extensible per retre homenatge a altres personalitats de Terrassa per donar nom a equipaments de la ciutat.