Referència
Editorial

Referència

08.02.2021 | 21:54

Netflix ha aterrat a Terrassa mitjançant una nova sèrie. "Alma" s'estava rodant al campus de la UPC de la ciutat. Per què? Doncs, perquè Terrassa és una referència per al cinema català. La potència de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac) és clau. Els estudiants d'aquest centre acaben sent grans professionals del setè art i quan tenen la possibilitat de realitzar els seus projectes pensen en la ciutat com a plató. Si més no, és l'indret que coneixen més on han fet els seus primers treballs.

El valor d'això és importantíssim no només en l'àmbit educatiu o de formació, també en l'econòmic i fins i tot en el social. Per tant, que una sèrie que -segurament- triomfarà a tot el món des d'una plataforma com Netflix s'hagi rodat a la UPC s'ha d'aprofitar. Poques ciutats de Catalunya tenen la capacitat de destacar per algun valor concret. A Terrassa en tenim molts, però, sense cap mena de dubte, el cinema és un dels més importants. Talent, innovació, creació, referència i lideratge.

Lideratge
Quan defensem que Terrassa ha de ser líder en l'àmbit comarcal i català, parlem de fer-ho en tots els àmbits. En l'esport, la ciutat és una referència. Si bé és cert que en l'àmbit futbolístic el Terrassa FC no ha assolit des de fa anys situar-se en el futbol professional, darrerament ho està fent bé. El club que presideix Jordi Cuesta es va quedar a punt d'assolir l'ascens la temporada passada. Malgrat el cop anímic que va suposar no aconseguir la fita, l'equip se n'ha refet i es troba en aquests moments al capdavant del seu grup.

Serà un llarg camí, però, com a mínim, s'ha de valorar que estigui competint per liderar momentàniament la classificació.

Per la seva banda, el San Cristóbal està fent una gran temporada, en una posició més amunt del que s'esperava. És un equip que viu el seu tercer any a Tercera Divisió amb un equip amb molt talent. Amb aquests ingredients, dissabte a les 6 de la tarda, s'espera una festa del futbol i de l'esport de la ciutat, malgrat que serà un encontre a porta tancada a causa de les restriccions per la Covid.