Agafar l'autobús en temps de Covid-19
Cartes dels lectors

Agafar l'autobús en temps de Covid-19

03.09.2020 | 21:39

M'agradaria adreçar-me a vostè per poder expressar la meva disconformitat amb algunes mesures davant l'actual situació de pandèmia per la COVID19 que, al meu entendre, són del tot inapropiades o, si més no, incongruents.

I em refereixo a les mesures que s'han adoptat per fer ús d'un servei municipal com és l'autobús. I no tant per l'ús sinó pel pagament del bitllet d'un sol viatge.

Jo no soc usuària habitual d'aquest servei perquè prefereixo caminar però ja fa uns dies el vaig haver de menester per raons que ara no fan el cas. La meva sorpresa va ser quan em vaig dirigir al conductor per fer el pagament en efectiu. Ah! Resulta que no es pot pagar en efectiu ni encara que portis les monedes justes (he de dir que em vaig preocupar de preguntar a una altra usuària el preu del viatge mentre érem a la parada abans de pujar). Ni amb targeta? vaig preguntar. No señora! Solo con tarjeta-bus! convidant-me a baixar del vehicle, cosa que vaig fer de manera educada però maleint-li els ossos, per dins està clar!. Davant meu, una senyora que portava la targeta multiús esgotada també va haver de baixar i anar qui sap on a buscar una targeta nova. A aquelles hores? No sé pas on! Eren quasi les 9 del vespre. Això és facilitar l'ús del transport urbà, si senyor!

Puc entendre que es vulgui protegir als treballadors d'un possible contagi, tot i que tothom va amb mascareta, es manté una distancia de 2 metres i ningú està al davant del conductor més de 15 minuts. Fins aquí, d'acord. Bé, més o menys perquè dins del bus no vaig veure que hi hagués cap mesura de protecció cap a l'usuari. Distanciament entre els ocupants? Seients separats? Aforament restringit? Aquí la mesura inapropiada. O, què passa? que només es pot contagiar el conductor?

Els cambrers dels bars i restaurants, tampoc poden cobrar el seu servei en efectiu o targeta? I les dependentes de les botigues? I les venedores i caixeres dels súpers? Aquí la incongruència.

Segueixo dient, entenc les mesures de protecció però el que no entenc ni puc acceptar és que no hi hagi un altre sistema de pagament que la targeta bus per aquells usuaris esporàdics del servei.