Paga extraordinària

Paga extraordinària

15.04.2020 | 08:43

A causa de la greu situació que estem vivint a Catalunya, d'acord amb la lluita contra la pandèmia causada per la SARS-CoV2, creiem que és el moment de reconèixer tot l'esforç i dedicació dels professionals de tots els col·lectius professionals que estan en actiu, donant el millor en el personal i de la forma més professional possible, tot i les condicions precàries, que s'estan produint en molts casos.Creiem imprescindible, que els EPI apareguin ja!, estem sota mínims, o simplement sense ells.

Mentre que els gestors polítics parlen de molts centenars de milers d'ells i de tones de material, en els Hospitals no veiem aquests materials, de fet, no veiem diferències amb els dies anteriors.Estem cansats, que es posin traves a ajudes de la UME o altres unitats militars, però no importa que el personal sanitari hagi de multiplicar per 4, sense descans, ni dies lliures, havent de reciclar bosses d'escombraries a bates o rentant les mascaretes. Només vam rebre el suport, que agraïm des del mes profund del nostre cor, de la ciutadania confinada a casa seva, i que surten a les 20 hores per donar-nos el que poden, en aquest cas el seu aplaudiment.

No només a nosaltres, també a la resta de persones, treballadors de tota mena, inclosos les forces i cossos de seguretat ja siguin propis o de l'Estat, que aquests dies treballen pel bé comú.No volem posar-nos medalles, com fan alguns sindicats representatius en el SISCAT (Sanitat Concertada a Catalunya), sol·licitant una cosa que van eliminar ells, per voluntat pròpia en la darrera signatura del Conveni. I que ara sol·liciten com a mesura urgent. Que falta de coherència!.

Des de la FAC-USOC, amb el suport de la FAC-USO estatal, sol·licitem un gest per part de Govern Central i del Govern de Catalunya, per a tots els professionals sanitaris, que diarere dia s'estan jugant la vida per cuidar i salvar les vides de tots. Per aquests motius, sol·licitem una paga extraordinària per a tots els professionals sanitaris de totes les categories professionals que pertanyen al Conveni SISCAT i l'augment de 15 DIES de vcances, en el moment de finalitzar la situació d'excepcionalitat causada per la pandèmia SARS-CoV-2.

Luis Deleito, secretari general FAC USO-Estatal, i Vicente Martínez, secretari general de FAC-USOC.