Preocupació

Preocupació

30.03.2020 | 10:10

Ahir fèiem referència a les residències de gent gran. Dèiem que a Terrassa no hi havia informació, però que segur que s'estaria vivint una situació de gran preocupació. La regidora de Gent Gran de l'Ajuntament diu que la situació és dramàtica. Falta material, falten recursos i també personal. Es tracta d'una situació que enllaça amb la realitat d'altres ciutats. Des de fa tres setmanes a la majoria de residències de la ciutat es va restringir l'accés de familiars per preservar la salut dels residents però, igual que el virus no coneix fronteres, tampoc es veu interpel·lat pels murs. El coronavirus ha entrat a les residències i s'ha generat una situació complicada que s'ha de gestionar.

No hi ha dades sobre la incidència de la pandèmia a les 26 residències terrassenques; són difícils de donar, perquè moltes vegades la simptomatologia de les patologies que acostumen a patir els grans es pot confondre. De fet s'ha donat el cas d'alguna persona a qui s'ha practicat la prova una vegada era difunta i ha donat positiu. Hi ha gent gran que arriba als hospitals des de residències o de cases particulars i es fa molt complicat saber la incidència exacta a les primeres.

Les residències s'han convertit en un focus de debat i polèmica que segurament ens pot portar a equívocs, perquè a les residències no es cura, es cuida, i si als hospitals no hi ha mitjans no parlem de les residències. A totes es queixen de manca de recursos de tota mena i fins i tot de personal, que és el més preocupant, perquè el nivell d'atenció que necessiten algunes persones és molt elevat. Ahir, la fiscalia n'investigava una en què quedaven dos auxiliars per a més de trenta residents. És per això que es necessita prestar una especial atenció a un àmbit molt sensible que està patint amb especial virulència els efectes de la malaltia Covid-19.

Terrassa no és diferent a altres ciutats i tot i que no s'han donat casos, almenys no es coneixen, com a Madrid o com a Olesa, ona han mort dotze persones a una mateixa residència, però sí que hi ha una especial preocupació. L'Ajuntament, Mútua i Hospital estan col·laborant en la contractació de personal per pal·liar en la mesura del possible els problemes que ja hi ha i els que poden venir. La setmana que ve serà especialment complicada per tots. Ens en sortirem.