Arxiu.
EDITORIAL

Transport

06.03.2020 | 04:00

Les dades sobre l'ús de la Línia S1-Terrassa de Ferrocarrils de la Generalitat indiquen, per una part, que cada vegada més els terrassencs utilitzem el transport públic per als nostres desplaçaments i, per l'altra, que és necessari millorar les prestacions de la línia. Les previsions de la companyia s'estan complint i està ja en marxa l'operació de compra de quinze nous trens per a la línia vallesana que multiplicaran la seva capacitat i reduiran notablement la freqüència de pas dels trens per convertir el Metro del Vallès en una autèntica línia de metro.

També és una bona notícia l'obertura els pròxims mesos del pàrquing a l'estació Terrassa-Nacions Unides que permetrà la seva utilització per part de persones que necessiten vehicles privats, especialment de veïns de Matadepera i altres municipis adjacents. La companyia obrirà fins a vuit d'aquests pàrquings a diverses poblacions, que faciliten també la utilització del transport públic, tot i que en aquest cas compartit amb el privat.

El que no canvia és el fet de continuar a la Zona Tarifària 3, una discriminació que continuarem patint fins a la implantació de la T-Mobilitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, responia a les pàgines d'aquest diari fa pocs dies que era impossible per a l'administració solucionar aquest greu problema per als terrassencs. El lament del conseller no ens consola, però sí que ens fa impacientar-nos per la posada en marxa del projecte de la nova tarificació del transport col·lectiu a Catalunya.

Noticias relacionadas