El gegant Ramonet, protagonista del Gerro de Sant Jordi 2019
Comerç

El gegant Ramonet, protagonista del Gerro de Sant Jordi 2019

13.04.2019 | 00:12

Un any més, la Unió de Floristes de Terrassa ha presentat la seva proposta de gerro de Sant Jordi, que per segona vegada consecutiva ha adquirit la imatge de la cultura popular de la ciutat. Si el gerro del 2018 estava dedicat al Drac de Terrassa, aquest 2019, el protagonista és el gegant nou de la ciutat, de nom Ramonet.

La figura, la signa la Pilar Sánchez, una artista de Viladecavalls. El resultat del procés creatiu és, en les seves paraules, un "Ramonet de ceràmica, de 35 centímetres d'alçada, amb un rostre i un gest més amable, més infantil, que el del gegant que tenim a la ciutat, que apareix amb un semblant més rude".

Del gerro se n'han creat 180 peces (cadascuna, única i numerada), a un preu de 36 euros, a la venda a les botigues agremiades.

Ja fa 21 anys que la Unió de Floristes de Terrassa va impulsar la iniciativa del gerro de Sant Jordi. Al llarg d'aquest temps, la peça ha reflectit els principals signes d'identitat egarencs, des de la Masia Freixa fins a les Esglésies de Sant Pere, passant per l'hockey.

El president del gremi, en Carles Clapés, va qualificar el gerro d'enguany com a "espectacular" en la presentació de l'obra, que va tenir lloc a inicis de mes. A part, el responsable gremial ja va avançar que, de cara al Sant Jordi de l'any vinent, el gerro estarà dedicat a la geganta nova, Estefania.