--
Al taller de treballs manuals de La Oka, les noies aprenen diverses tècniques com el "decoupage", l'"scrap", el "mixed media", etc.
Associació La Oka 

L'experiència de les usuàries en primera persona

23.07.2019 | 04:00

L'associació a favor dels discapacitats La Oka atén a una desena de noies amb discapacitat psíquica. Tot i que l'entitat es dirigeix principalment a joves que ja han superat l'edat escolar i no reben cap mena de prestació, no tanquen les portes a ningú. Així doncs, hi ha alguna usuària que encara estudia a l'escola.

La seu de l'entitat, al carrer Prat de la Riba, obre de 10h a 13h i de 17h a 20h. Algunes noies hi van tot el dia; d'altres només al matí o a la tarda.

Allà, els ensenyen a seleccionar, rentar i condicionar la roba que després posen a la venda a través de la botiga solidària de l'associació. També aprenen a cosir i fan treballs manuals. Algunes noies participen també al taller de cuina que fan un cop per setmana, a les sessions de discoteca que s'organitzen un cop al mes i a les sortides lúdico-culturals que fan de tant en tant.

La Ivet López i la Toñi Luque són usuàries de l'associació La Oka, una entitat sense ànim de lucre que atén a persones amb discapacitat. Elles són dues de les noies que porten més temps a l'associació. Ambdues coincideixen en assenyalar que tot i que al principi els va costar una mica adaptar-s'hi, hi han acabat trobant un lloc on se senten molt a gust. Adjuntem les entrevistes.