Creu Roja de Terrassa

"Sempre acompanyats", un programa de "la Caixa"

21.09.2018 | 17:24
Usuaris del taller de mandales de Creu Roja.

El projecte "Sempre acompanyats", de l'Ajuntament de Terrassa, l'Obra Social "La Caixa" i Creu Roja, va començar el juliol de 2014 a Terrassa amb l'objectiu de prevenir els problemes derivats de la soledat no volguda entre les persones grans, sensibilitzant la població sobre aquest fet i construint una xarxa sòlida dins la comunitat que enforteixi el suport social i acompanyi les persones grans.

El projecte té la voluntat d'atendre aquestes situacions de soledat no desitjada a través d'una xarxa comunitària en què tot el barri es pot implicar: veïns, associacions, entitats, comerços, l'Ajuntament i altres ens de l'Administració. Entre tots, es volen abordar aquestes situacions, detectant-les i fent-les visibles; establint vincles entre les persones grans i altres membres de l'entorn més proper, que contribueixin a millorar-ne el benestar; i acompanyant i donant suport a les persones perquè participin en les activitats que s'ofereixen als centres de gent gran, o en altres del seu entorn en què manifestin interès, i promoure així una xarxa social al barri que doni seguretat a les persones grans.

Un cop detectats aquest tipus de casos en el col·lectiu de gent gran, les diferents entitats i comunitat es posen en contacte amb el grup d'acció social. Allà es deriva el cas per poder prevenir, reforçar vincles i mantenir la seguretat i el benestar a partir de les activitats que s'ofereixen a les entitats vinculades.

El projecte es desenvolupa a La Maurina, Ca n'Aurell i La Cogullada, tres barris del Districte 4.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook