Creu Roja de Terrassa

El Rebost i l'Andana, dos serveis municipals gestionats per l'entitat

04.05.2018 | 21:51
El Rebost distribueix aliments entre les persones més necessitades de la ciutat.

A més de treballar els seus propis projectes, l'assemblea local de Creu Roja gestiona dos equipaments de titularitat municipal: l'Andana i el Rebost.

El primer és un servei d'acollida per a persones sense sostre. En funcionament des de l'any 2008, inclou la cobertura de les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene, complementades amb el treball socioeducatiu dels tallers que s'ofereixen i l'atenció personalitzada mitjançant els itineraris personals de treball. L'alberg, ubicat al Passeig Vint-i-Dos de Juliol, a l'edifici de l'antic Condicionament Terrassenc, obre de dilluns a diumenge, de les cinc de la tarda a les nou del matí. Aquest centre d'allotjament d'urgència i acollida nocturna disposa d'allotjament per a 40 persones, amb opció de sopar, dormir i esmorzar.

El centre té un caràcter assistencial i socioeducatiu per a persones sense llar que requereixen acolliment i suport, així com per a aquelles persones que, per situacions d'emergència, es troben en la necessitat d'abandonar el seu domicili de forma temporal. Per accedir a l'alberg els usuaris han d'estar derivats de Serveis Socials o Policia Municipal.

El Rebost, en canvi, és un projecte que aglutina el treball de les principals entitats de la ciutat que distribueixen aliments, millorant la logística i la coordinació i que permet arribar a més persones a més de fer-ho amb una atenció de més qualitat. També conegut com a Centre de Distribució Social d'Aliments de Terrassa, es tracta d'un projecte en funcionament des de l'any 2010, promogut per l'Ajuntament de Terrassa i gestionat per la Creu Roja.

El centre està ubicat al número 94 del carrer Santa Maria Mazzarel·lo, al barri de Ca n'Aurell, i la seva funció principal és la de distribuir aliments entre les persones més necessitades de la ciutat, a través d'unes cistelles bàsiques que serveixen de complement a la dieta bàsica de les persones.

El Rebost, però, és també un projecte de voluntariat i de treball en xarxa que beu de l'experiència de les seves entitats fundadores, i que posa al servei de les persones més vulnerables el treball i l'esforç de més de 200 persones que, de forma desinteressada, col·laboren amb les diferents entitats que la componen.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Noticias relacionadasLo último Lo más leído Lo más votado