Càritas Diocesana de Terrassa

L'observatori de la realitat social

21.09.2018 | 17:22
Aquest projecte pioner compta amb agents de diferents àmbits.

Amb el propòsit d'oferir una altra mirada sobre la realitat de la pobresa i l'exclusió social, Càritas Diocesana de Terrassa va crear a finals de 2016 l'Observatori de la Realitat Social, el primer d'aquestes característiques a les Càritas catalanes.

Els seus objectius principals eren dos. El primer està vinculat a la pròpia missió de Càritas que, a més d'acollir a les persones amb situació de necessitat, marca la fi de sensibilitzar la societat davant les situacions d'injustícia i denunciar-les quan sigui necessari. L'altre objectiu respon a la necessitat com a entitat de tenir millors elements de coneixement social i de context per a la presa de decisions en l'àmbit de la intervenció social amb les persones en situació d'exclusió social.

Així doncs, des de la seva posada en marxa, l'observatori ha treballat per analitzar i visibilitzar les situacions de pobresa i necessitat per sensibilitzar la nostra societat i buscar solucions a les problemàtiques socials, amb la col·laboració d'agents de diferents àmbits: acadèmic, municipal, empresarial, social i sindical. De fet, explica, en el seu consell assessor, amb 21 entitats, representants dels diferents agents socials de la diòcesi (universitats, sindicats, cambres de comerç, consells comarcals, la Diputació de Barcelona i experts que col·laboren a títol personal).

"Atrapats en la precarietat: el deute que ofega les famílies més vulnerables", presentat aquesta setmana, és el seu primer informe.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook