Un día més tard per demanar els ajuts als autònoms

Un día més tard per demanar els ajuts als autònoms

09.11.2020 | 20:19

El Govern ha decidit posposar fins demà a les 9:00 hores el tràmit per sol·licitar ajudes a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques derivades per la crisi sanitària de la Covid-19.

D'aquesta manera, es vol reforçar la plataforma tecnològica VÀLID, gestionada per l'AOC (Administració Oberta de Catalunya) que permet autentificar els sol·licitants i que durant aquest matí ha donat algunes incidències a causa de l'alta demanda simultània.

El web del departament del Treball de la Generalitat, que permet tramitar les ajudes del Govern als autònoms afectats per la crisi, pateix problemes de saturació des de les nou del matí a causa de l'allau d'usuaris que intenta demanar els 2.000 euros oferts per persona.

El cúmul de sol·licituds està provocant aquests problemes,tot i que el web continua actiu, i com a prova d'això assegura Treball que s'han rebut 1.157 sol·licituds en les primeres dues hores d'obertura del termini, a les 9 hores.

Nombrosos usuaris han expressat en les xarxes socials la seva queixa per no poder tramitar aquesta sol·licitud o per talls quan intentaven completar els tràmits.