Raúl Aragonés, president, i David Comellas, CEO d'AEInnova.

AEInnova guanya el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

15.07.2020 | 12:56

L'empresa terrassenca Alternative Energy Innovation (AEInnova) ha estat guardonada amb el primer Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental, que rebrà com a premi una dotació de 10.000 euros. El jurat ha atorgat el primer premi a AEInnova per ser: "un projecte innovador, que contribueix a la circularitat de l'economia, aplicable i amb impacte al sector industrial, nascut de la investigació universitària".

AEInnova ha desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta, amb dues línies d'actuació: la millora de l'eficiència energètica de la industria, convertint la calor en electricitat, i la creació d'uns sensors industrials alimentats per calor residual i que no necessiten bateries.

Per la seva banda, el segón premi ha recaigut en l'empresa de Lleida Faixamata, que rebrà una dotació de 5.000 euros, pel seu sistema de gestió de purins que redueix l'impacte mediambiental en un 78% menys de nitrogen, un 90% menys de fòsfor i un 85% menys de potassi, a més de la reducció del 50% dels costos de tractament i venda del subproducte per a plantes de compostatge, fent que el residu es converteixi en recurs.