El terrassenc Manuel Lao ha traslladat la seu social de la seva empresa Nortia a Madrid.

L'empresa inversora Nortia trasllada la seu social a Madrid

13.07.2020 | 20:54

Nortia Capital Investment Holding ha traslladat la seva seu social a Madrid, segons informa La Vanguardia. Nortia, l'empresa inversora propietat de Manuel Lao, ubicarà a partir d'ara la seva seu social al carrer Sagasta número 31 de Madrid. La decisió no té connotacions polítiques i només respon a interessos empresarials. Nortia s'ha convertit en el segon màxim accionista de Merlin Properties, la més gran empresa cotitzada de l'Ibex d'inversió al mercat immobiliari. Tot i el trasllat de la seu social a Madrid, cal assenyalar que el 75 per cent de l'activitat empresarial de la companyia es continuarà centralitzant a Sant Cugat del Vallès. Només es traslladarà a Madrid la part financera del negoci.

sant cugat, al capdavant

Tres quartes parts seguiran lligades a la seu de Sant Cugat, mentre que el 25% restant es repartiran entre Màlaga, València, Cádiz, Ciudad Real, Gijón i Gran Canaria. A nivell internacional, la firma opera fonamentalment a Llatinoamèrica.

Nortia va completar el seu desembarcament a Merlin durant el confinament (concretament el passat 24 de març), aprofitant una baixada del preu de les accions. Amb un 6,2 per cent, Nortia es converteix en el segon màxim accionista de Merlin, només per darrere de Banco Santander, que té el 22,2 i superant al fons d'inversió Black Rock, que té el 4 per cent. Manuel Lao s'assegura així un seient al consell d'administració de Merlin.