Francisco Reynés, president de Naturgy.

Naturgy guanya 199 milions en el primer trimestre, un 41,6% menys

30.04.2020 | 04:00

Naturgy va guanyar 199 milions el primer trimestre de l'any, fet que suposa un 41,6% menys en comparació al mateix període del 2019, a causa de la menor retribució de l'activitat de distribució elèctrica a Espanya, a costos de reestructuració i a la crisi sanitària, l'impacte de la qual va ser "limitat" fins al març.

En una comunicació a la CNMV, la multinacional energètica assegura que des de llavors l'impacte de la pandèmia ha estat "notable en la demanda de gas i electricitat a Espanya i Llatinoamèrica", encara que no fa previsions per al conjunt de l'any, en no considerar-ho "possible ni prudent".

No obstant això, Naturgy sí que avança que ha reforçat la seva liquiditat des dels 8.000 milions amb què comptava a finals del 2019 fins als 9.600 milions al tancament del primer trimestre del 2020

Una altra de les prioritats per a aquest any de Naturgy és utilitzar "els mecanismes de revisió ordinaris i extraordinaris previstos en els contractes d'aprovisionament de gas per adaptar-los a les condicions de mercat", així com "continuar analitzant oportunitats de creixement i de rotació d'actius que contribueixin a la millora del perfil de risc de la companyia i a la creació de valor".

Naturgy estima que en termes ordinaris hauria guanyat 305 milions d'euros de gener a març, un 19,1% menys que el 2019, en no comptar costos de reestructuració per valor de 158 milions d'euros.

La multinacional també apunta que el primer trimestre ha estat marcat pel nou marc regulador i per un entorn "desafiant" al mercat internacional de gas natural liquat i en la depreciació de divises en països clau de l'Amèrica Llatina.

dividend

La multinacional energètica ha de celebrar la seva Junta General d'Accionistes el proper 26 de maig, una Junta que es preveu 100% telemàtica.

Tot i haver complert amb el pagament del dividend corresponent amb càrrec al 2019 -només falta per abonar un quart dividend complementari de 0,01 euros del total d'1,37 euros per acció promesos - la multinacional encara no ha aclarit si ha de ratificar o no la seva política de dividend per al 2020, en un moment en què bona part de les companyies estan revisant la seva política de remuneració.