CCOO i UGT presenten una guia pel canvi climàtic

12.12.2019 | 04:00

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya hem editat conjuntament un document adreçat a les persones treballadores i els seus representants, en el context que ens trobem d'emergència climàtica, i coincidint amb els debats de la cimera COP25 de Madrid. Es tracta d'una guia que té per títol "El món del treball davant del repte del canvi climàtic". L'objectiu ha estat produir una eina entenedora i útil que permeti conscienciar sobre la situació ambiental que estem patint, des del punt de vista global però també local. El punt de partida és que el canvi climàtic també està afectant a la gran majoria de sectors productius.

Clinomics
Aquesta actuació forma part d'un projecte anomenat Clinomics, que pretén impulsar processos d'adaptació al canvi climàtic i anticipar-se als seus efectes. Aquest projecte LIFE compta amb finançament de la Unió Europea i està coordinat per la Diputació de Barcelona. La resta de socis que en formen part són la Unió de Pagesos, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre, així com CCOO i UGT de Catalunya.

Life Clinomics es centra en tres territoris/ecosistemes i en tres sectors econòmics vinculats al medi natural i amb vulnerabilitats i oportunitats significatives davant del canvi climàtic: el pesquer, l'agroforestal i el turístic.