Conseqüències imprevisibles

14.11.2015 | 04:23
Josep Torres Prunyorosa
Josep Torres Prunyorosa

L'Euribor segueix en caiguda lliure i des del passat dia 5 de novembre, el tipus d'interès a 12 mesos ja està per sota del 0,1 per cent. De fet, actualment, tots els Euribors per sota dels 6 mesos estan en números vermells. Quines conseqüències comportarà això a l'economia? Imprevisibles, però crec que s'està gestant quelcom que no serà gens de bo i que patirem en el futur. I és que les solucions d'avui, seran els problemes de demà.
Aquesta situació econòmica és comparable a quan una persona pateix depressió i cal medicar-la. Si s'abusa de la quantitat de la medicació antidepressiva i es perllonga el tractament per massa temps, el malalt pot millorar de la depressió, però acabarà generant addició al fàrmac. I patirà quan es retiri la medicació.

Doncs podem afirmar que ja tots som addictes als tipus d'interès excessivament baixos, ja que s'han mantingut durant massa temps en mínims històrics. No sé què passarà en el futur, però segur que no serà res de bo. Però bé, ja se sap que una de les solucions típiques és fotre-li un cop de peu al problema, per trobar-te'l més endavant, això sí, quan aquest és encara molt més gran. Tant de bo m'equivoqui!

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook