Xavi Adell Salvatella (59 anys) afronta el seu segon mandat al capdavant de la Federació.
Hockey

Xavi Adell seguirà presidint la Federació Catalana

07.04.2021 | 11:54

El directiu terrassenc Xavi Adell Salvatella (59 anys) ha estat reelegit com a president de la Federació Catalana de Hockey. L'exàrbitre internacional va accedir a la presidència de la Catalana el mes d'abril de l'any 2021 i seguirà un segon mandat al capdavant del màxim òrgan rector del hockey català. La seva va ser l'única candidatura que va concórrer als comicis que es van convocar el mes passat i ahir va ser nomenat de manera oficial. La junta electoral el va ratificar un cop finalitzat el procés electoral. Tots els clubs catalans han donat suport a la candidatura de Xavi Adell i de la seva junta, que disposarà d'un segon mandat de quatre anys per continuar treballant sobre el nou pla estratègic de la Federació Catalana de Hockey. "Estic molt satisfet per la confiança que m'han demostrat els clubs i sento que tinc encara moltes coses per aportar al hockey català", va assenyalar ahir Adell en declaracions a aquest rotatiu.

Si fins ara la junta directiva de la Catalana la formaven 11 membres, ara en seran 12. Només hi ha quatre cares noves. Es tracta de Joana Barbany, Miquel Ribó, Anna Roure (presidenta del Comitè de Competició) i Maria Josep Pujol, que substituiran Norbert Murillo, Antonio Bozal i Blanca Alcover. A banda del mateix Adell, hi ha quatre directius terrassencs que continuen en aquest segon mandat d'Adell. Es tracta del vicepresident institucional Josep Miquel Colomer, el vicepresident econòmic Toni Amat i els vocals Alicia Galy i Martí Lloveras. També segueixen Pere Permanyer (vicepresident esportiu), Jordi Ribes (secretari) i Marc Hellín (president del Col·legi Català d'Àrbitres i tresorer).

Tot i la crisi generada per la pandèmia, Xavi Adell es mostra molt satisfet de la gestió econòmica que s'ha dut a terme. "Com totes les entitats i empreses, hem notat el sotrac de la crisi econòmica, però ho hem anat campejant prou bé. L'economia de la Federació està sanejada, tal com ens la vam trobar fa quatre anys. En aquest darrer any tan complicat hem pogut vetllar per la viabilitat de la mateixa Federació i alhora hem ajudat als clubs, que ho han passat molt malament", assegura Xavi Adell, que l'any 2017 va accedir al càrrec en substitució de Narcís Carrió.

Els reptes que s'ha plantejat Xavi Adell per al seu segon mandat són de caràcter tant esportiu com institucional. En el primer àmbit, la Copa del Món femenina que se celebrarà el juliol de l'any vinent a Terrassa jugarà un paper fonamental. "Donarem tot el suport a la Federació Espanyola i al comitè organitzador del Mundial en tot el que faci falta. Aquest mundial serà molt important per a la ciutat i per a la difusió del nostre esport", assenyala. En aquest sentit, l'egarenc recorda que es reactivaran els programes de promoció del hockey a les escoles que ja s'havien iniciat de la mà del Consell Esportiu.

Preparant el Centenari
En l'àmbit institucional, l'any 2023 serà clau, ja que se celebrarà el Centenari de la Federació Catalana de hockey, que es va fundar tres mesos abans que la Federació Espanyola. El president de l'Atlètic, Josep Maria Biosca, liderarà el comitè organitzador dels actes del Centenari, que no estan encara definits.

No s'esperen canvis en l'estructura esportiva d'una Federació Catalana que seguirà tenint com a principal objectiu "estar al costat de tots els clubs catalans i donar-los suport en tot moment", tal com assenyala Xavi Adell.
anteriorsiguiente