Un instant de l'edició de l'any passat de la Mitja Marató de Terrassa, a la zona de Can Roca.

La Mitja Marató serà virtual

01.02.2021 | 22:11

Ja s'han obert les inscripcions per a participar en l'edició d'enguany de la Mitja Marató Ciutat de Terrassa, una prova que tradicionalment es desenvolupava a finals del mes de gener i que enguany serà durant la primera quinzena de març. La pandèmia de la Covid-19 ha canviat completament la manera d'entendre i practicar l'activitat esportiva i la Mitja Marató no ha estat aliena a aquesta circumstància. Ha canviat de manera considerable el format d'una prova que aquest 2021 no serà grupal sinó individual. Els 14 primers dies del mes de març es disputarà tant la Mitja Marató com la Cursa Santi Centelles, la cursa de 5 quilòmetres més assequible a tota mena de persones.

Sencera o per etapes
Durant les dues primeres setmanes del mes de març, cada participant podrà córrer la seva pròpia cursa al ritme que decideixi i també de la manera que ho consideri oportú. I ho podrà fer en un sol dia o, fins i tot, per etapes."La Mitja 21@" neix amb el clar objectiu d'incentivar la pràctica esportiva segura en general i la de l'atletisme en particular.

Els organitzadors de la Mitja entenen que és del tot inviable celebrar una prova com les anteriors. Per tant, han dissenyat i adaptat una edició especial de totes dues proves en format virtual, eludint les aglomeracions. Tot i que els 21 quilòmetres de la Mitja Marató es podrà fer per etapes, els 5 de la Santi Centelles s'hauran de fer tots seguits. Els atletes podran optar per realitzar la Mitja Marató en l'habitual circuit establert per l'organització o bé escollir-ne un pel seu compte. No hi haurà classificacions oficials ni trofeus, però sí control i registre de temps per a tots els participants. Anirà a càrrec de Championchip i VRace i es farà a través de GPS o rellotge amb dispositiu APP per a telèfons mòbils.

Una cursa sempre solidària
Al lloc web mitjaterrassa.org s'hi pot trobar tota la informació d'interès per als participants. Un dels eixos fonamentals de la Mitja segueix sent la solidaritat. Enguany, una part dels diners que es recaptin amb les inscripcions es destinaran a la delegació local de Creu Roja. Tot i tractar-se d'una prova virtual, l'organització oferirà un obsequi a tots aquells corredors que optin per dur a terme la inscripció de 6 euros. L'únic punt d'entrega serà la botiga Decathlon de Parc Vallès. La resta d'inscrits pagaran 3 euros.