La Federació aprova la reducció dels campionats
Futbol

La Federació aprova la reducció dels campionats

11.12.2020 | 00:17

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat la reestructuració de les competicions del futbol i futbol sala d'àmbit territorial per la temporada 2020-2021. L'adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues amateurs i de base, de tal manera que les categories amb subgrups passaran a disputar-se a una fase, i en la resta es jugarà la competició a una única volta. La data de represa de les competicions, fixada inicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16 i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base, estarà condicionada a la decisió final del Govern, en funció de l'avançament de les fases de desescalada marcades.

L'adaptació dels plans de competició estableix la reducció de les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana, en futbol masculí, es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L'ascens es decidirà en una eliminatòria d'anada i tornada entre els campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. A la resta de categories es reestructurarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en gairebé tots els casos les agrupacions actuals d'equips. Pel que fa al calendari, en aquells campionats ja iniciats es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida a la temporada amb la disputa de la primera jornada. El nou calendari comprendrà diverses jornades de descans per a facilitar la recuperació de partits.

En els contactes que ha mantingut la federació amb els clubs en les darreres setmanes, les entitats han manifestat algunes de les seves inquietuds, com la necessitat del retard de l'horari del toc de queda, per permetre l'allargament de la franja nocturna d'entrenaments, o la possibilitat d'acollir públic amb un aforament limitat en la represa de la competició.