Dani Cárdenas en el partit de divendres a Valladolid.
Futbol. Primera Divisió

Dani Cárdenas fa la seva estrena a la Primera Divisió

01.12.2020 | 20:40

El futbol terrassenc ja té un nou jugador de Primera Divisió. Es tracta del porter Dani Cárdenas, que el divendres va debutar a la màxima categoria amb el primer equip del Levante en el partit que els valencians van disputar al camp del Real Valladolid i que va finalitzar amb empat a un gol. Malgrat que té fitxa amb el filial granota, la seva irrupció a la Primera Divisió ha estat més que notable, ja que va protagonitzar una meritòria actuació en la qual va demostrar les seves possibilitats de consolidar-se a la màxima categoria.

Paco López va optar per Dani Cárdenas per substituir el porter titular, Aitor Fernández, que es troba lesionat. El tècnic de l'equip valencià va confiar en l'egarenc per davant de Koke, el porter suplent del primer equip. I la seva resposta va ser magnífica. "És la recompensa que qualsevol futbolista espera que arribi algun dia", va explicar just acabat el partit. "Estic molt feliç."

Paco López li va comunicar que seria el porter titular poques hores abans del partit. Va trucar als seus pares i els va comunicar la notícia. "Es van posar a plorar. Va ser un moment molt emotiu", ha explicat en els mitjans del Levante. El seu pare va patir un ictus fa uns mesos i encara té dificultats a la parla. "Els hi vaig dir que posessin la tele al vespre, que jugava de titular."

Cárdenas va arribar al Levante en edat juvenil i amb 23 anys ha complert el seu somni de debutar a la màxima categoria. En la seva etapa formativa va passar pel Barça i Espanyol i a Terrassa va jugar en el Maurina Egara, el Terrassa FC i el Jabac. Els pocs minuts que tenia en l'Espanyol el van fer decidir a provar fortuna al Levante, amb setze anys i com a membre de la residència de futbolistes. El seu camí no ha estat senzill, ja que ha patit alguna lesió de gravetat que no ha aturat una trajectòria perseverant i insistent.

"Vaig començar a jugar perquè el metge li va recomanar als meus pares que fes esport", ha explicat en relació amb els seus inicis al món del futbol "Era un nen molt mogut i pensava que tenir una activitat m'aniria bé. El meu germà era entrenador al Maurina i vaig començar a jugar. Primer com a davanter, però un dia es va lesionar el porter i com que ningú es volia posar, vaig fer-ho. A l'any següent vaig anar al Terrassa i després al FC Barcelona."

Amic de Dani Olmo i Àlex López
Dani Cárdenas explica un fet curiós i és que del seu mateix cercle d'amistats del barri formen part dos futbolistes professionals més com són Dani Olmo i Àlex López. "És una gran satisfacció que tres persones del mateix grup d'amics hem debutat a Primera Divisió, sigui a Espanya o a un altre país."

Ara el seu repte no és cap altre que consolidar-se a la màxima categoria, malgrat que sap la dificultat de l'objectiu. Però el primer pas del seu somni està donat, complint les il·lusions d'aquell nen que va posar-se per primera vegada sota els pals quan era prebenjamí del Maurina Egara perquè cap més company va voler ser porter.
anteriorsiguiente