La jugadora argentino-portuguesa de 28 anys de l'Atlètic Terrassa Julia Gomes Fantasia, davant de la Masia Freixa.
Hockey. Divisió d'Honor femenina

Una "Leona" a Can Salas

13.11.2020 | 20:21

A l'Argentina, el hockey és un esport que es viu amb molta més intensitat i atenció mediàtica que al nostre país. Especialment rellevant és el seleccionat femení, les jugadores del qual són conegudes com les "Leonas". Una d'aquestes jugadores, Julia Gomes Fantasia, una defensa que pot actuar de migcampista nascuda fa 28 anys a la ciutat argentina de Puerto Madryn, es va integrar fa unes setmanes a la disciplina de l'equip femení de l'Atlètic. Diumenge passat va anotar el gol de les de Can Sales a Donosti davant de la Real Sociedad, que va significar l'empat a un. Ho va fer en una de les seves accions característiques, un llançament de penal-córner.

La pandèmia del coronavirus va afectar de manera important la jugadora de l'Atlètic, que la temporada passada va viure ja la seva primera experiència a Can Salas. Va arribar al novembre i se'n va anar al mes de març, quan el confinament era a tocar. Ara ha pogut tornar i ho ha fet amb les il·lusions intactes de fer grans coses amb un equip "jove però amb moltes jugadores de qualitat", assenyala.

Gomes, de pare portuguès i mare argentina, es va trobar a Terrassa quan es va desencadenar tot l'impacte de la pandèmia. "Al mes de març, quan tot es va complicar, jo estava a Terrassa. Aquí s'havia paralitzat tot i vaig decidir tornar a l'Argentina. Des d'allí vaig seguir sempre en contacte amb la gent de l'Atlètic i per fi ara he pogut tornar. A l'Argentina, el confinament continua de manera molt més restrictiva que aquí", comenta la jugadora, que va formar part de la selecció absoluta argentina entre els anys 2012 i 2018.

La seva intenció era tornar al setembre, però estava pendent de si jugaria els Panamericans de hockey sala i el Mundial, previst per al febrer a Bèlgica. Tot s'ha acabat suspenent i fa un mes va prendre la decisió de fer les maletes i tornar a Terrassa.

Apuntava al Polo
Quan va prendre la decisió de marxar a Europa a jugar i més concretament a Espanya, Julia Gomes va entrar en contacte amb l'RC Polo de Barcelona. Coneixia Julieta Franco i va estar a punt de fitxar per l'equip de la Diagonal, que també la pretenia. Però finalment, l'oferta de l'Atlètic la va acabar seduint i ara es troba a Can Salas com a casa. És una més de les noies que entrena Jordi Flo, d'aquest equip que mica en mica, any rere any, aspira a tenir un pes més important dins de la competició espanyola. "Tenim un equip molt jove però també molt talentós. És un equip amb una gran capacitat de compromís i em trobo molt bé ajudant a les noies a assolir grans reptes. Si aconseguim mantenir aquest projecte, penso que un parell d'anys donarem un salt qualitatiu important. No vull dir que estarem en condicions de lluitar pel títol, però tindrem possibilitats de créixer molt", assegura.

Projecte il·lusionant
Una de les coses que més li agrada del projecte de l'Atlètic és que no es mira el curt termini. "L'Atlètic ha passat darrerament per temporades complicades i fins i tot ha baixat de categoria. Però ara tenim un projecte a llarg plaç, de tecnificació, de creure amb la base i fer les coses bé. No és gens curtplacista i això m'agrada molt. Està clar que avui per avui no podem competir amb el Club de Campo o el San Pablo Valdeluz, però si treballem bé, tot arribarà. El primer que hem de fer és retallar les distàncies que encara ens separen dels equips de dalt", comenta Gomes.

Acostumada al hockey argentí, Gomes en va observar ràpidament les diferències. "El nivell de la lliga argentina és molt alt. Allí el hockey es viu amb una intensitat enorme. Res a veure amb lligues com l'espanyola", assenyala Gomes, que recorda amb emoció la seva experiència de sis anys amb les "Leonas". "No en tinc un record concret, però sí molts de petitets. Esportivament és cert que en l'època en què vaig formar part de la selecció no vam assolir massa èxits, però el sol fet de pertànyer a aquella selecció era un plaer constant per a mi. Pel que fa a l'aspecte personal, va ser enormement enriquidor. L'Argentina està sempre dins d'un procés de recanvi i aprenentatge. Poder debutar en uns Jocs Olímpics a Río va ser una experiència espectacular. Cal haver-ho viscut per entendre-ho. La selecció argentina funciona com un equip. Les jugadores se centren només a la selecció. Aquesta mecànica l'han copiat després altres seleccions, com ara l'holandesa. I els funciona prou bé", assenyala.

Tres partits jugats
Gomes Fantasia ha pogut jugar només tres partits amb l'Atlètic des que va tornar de l'Argentina, dos a Can Salas i un a Donosti. Al Josep Marquès va empatar a un gol amb el Sardinero i va guanyar per 2 a 0 el Tenis. Diumenge passat va aconseguir el seu primer gol a Donosti, on l'Atlètic va empatar a un. I diumenge tornarà a jugar a casa davant del Jolaseta. "Estic encara en procés d'adaptació a l'equip. Cal pensar que durant el confinament he hagut d'entrenar en solitari i porto només un mes fent-ho amb tot el grup. Però cada vegada em vaig trobant més còmoda", comenta Gomes. La seva posició natural és la de lliure, tot i que pot actuar de migcentre. "Bàsicament em considero una defensora. M'agrada molt sortir amb la bola jugada i poder iniciar l'atac de l'equip. M'encanta aprendre coses noves i vull assumir noves responsabilitats dins de l'Atlètic. La polivalència és un dels meus punts forts. I he tingut la sort de marcar un gol", explica.

Noticias relacionadas