Mor Josep Flores, dirigent històric dels escacs de Terrassa
Escacs

Mor Josep Flores, dirigent històric dels escacs de Terrassa

20.09.2020 | 18:30

Aquest diumenge ha mort Josep Flores, una de les figures més rellevants dels escacs a Terrassa. Flores tenia 74 anys i feia dos que havia deixat les seves responsabilitats directives. La cerimònia fúnebre serà aquest dilluns a les quatre de la tarda a la catedral de Terrassa, amb un aforament de 80 persones. La seva trajectòria va fer d'ell un dels grans noms de l'esport terrassenc en la seva història recent, amb una destacada feina com a president del Club d'Escacs Terrassa, entitat que va presidir durant més de trenta anys.

Com a president del Club d'Escacs Terrassa va impulsar a aquesta entitat a ocupar un lloc preferent d'aquest esport a escala catalana i espanyola. A més, va impulsar el torneig Ciutat de Terrassa que durant alguns anys va ser un referent en el calendari de competicions internacionals.

La trajectòria directiva de Josep Flores també li va conduir a la presidència de la Federació Catalana d'Escacs entre 1991 i 2000. Sota la seva presidència, va demanar l'adhesió de la Federació Catalana a la Federació Internacional d'Escacs, També va ocupar la vicepresidència de la Federació Espanyola. L'any 2019 va ser escollit com a millor dirigent de l'esport de Terrassa.