El Terrassa FC segueix preparant-se per l'inici de la Lliga.
Futbol. Tercera Divisió

Tres ascensos i sis descensos aquesta temporada

14.09.2020 | 21:52

La Comissió Gestora de la Federació Espanyola de Futbol ha aprovat les normes i bases de competició de les lligues que organitza de forma directa, entre elles la Tercera Divisió en què participen Terrassa FC i San Cristóbal. S'ha ratificat l'inici del campionat en el cap de setmana del 17 i 18 d'octubre i el sistema de competició en subgrups. És previsible que aviat es donin a conèixer tant el calendari com la formació dels subgrups del campionat. La Federació també ha establert els mecanismes pels partits ajornats per la pandèmia de coronavirus.

Pel que fa al sistema de competició, el més destacat és que es produiran tres ascensos i sis equips perdran la categoria. Tot això en el marc de la reestructuració de categories del futbol espanyol. Per sota de la Segona Divisió "A", quedarà una Primera Divisió RFEF, la Segona Divisió RFEF i la Tercera Divisió RFEF.

El grup català de Tercera Divisió quedarà dividit en dos subgrups d'onze participants. La primera fase es disputarà per un sistema de Lliga a doble volta. Els equips classificats en els tres primers llocs dels dos subgrups accediran a la segona fase per obtenir plaça directa d'ascens a la Segona Divisió RFEF. Els classificats en els llocs del quart al sisè accediran a la segona fase per disputar un "play off" d'ascens. I els classificats del setè a l'últim lloc disputaran la segona fase de permanència a Tercera Divisió RFEF.

Els punts obtinguts, així com els gols, tant a favor com en contra, s'arrossegaran a la següent fase, començant cada equip la seva fase específica amb els punts i gols obtinguts en la primera. En la segona fase per l'ascens, es disputaran sis jornades contra els equips de l'altre grup a la primera fase. Els dos primers ascendiran directament a Segona Divisió RFEF i els quatre restants participaran en la fase final d'eliminatòries de "play off" amb els dos primers del grup de classificació amb els equips classificats entre la quarta i la sisena plaça de la primera fase. La resta de participants d'aquest últim grup seguiran a Tercera Divisió RFEF. Els sis equips del "play off" per l'ascens jugaran eliminatòries a partit únic en el camp de l'equip amb millor classificació. El guanyador de la final pujarà a Segona Divisió RFEF.

Finalment, en la fase per la permanència a Tercera Divisió RFEF participaran els clubs classificats del setè a l'onzè lloc de la primera fase. Jugaran a doble volta contra els equips de l'altre grup. Els quatre primers classificats obtindran la permanència i en el cas català, els sis últims baixaran.