Akis, a l'esquerra, i Antonio Mico, els jugadors que han arribat de Grècia al Terrassa FC.

L'accent grec del Terrassa FC

11.09.2020 | 18:44

El Terrassa FC està executant diferents canvis en la seva organització arran de l'arribada a la societat anònima de l'empresari grec Konstantinos Tsakiris, operació avançada per Diari de Terrassa el 20 de juny passat. De la seva mà han aterrat a l'entitat egarenca una persona de la seva confiança que s'ha integrat a la direcció esportiva i dos jugadors al primer equip, les operacions ja conegudes des de fa unes setmanes amb els joves futbolistes Antonio Mico i Polykarpos Katsavakis "Akis"

La incorporació de Konstantinos Tsakiris a l'entitat és ja un fet consumat que es concreta, en aquests moments, amb la compra d'un paquet accionarial que el situa com el tercer inversor de la societat anònima, en la que Jordi Cuesta manté la seva participació clarament majoritària. Tsakiris té una intervenció notable en la parcel·la esportiva, ja que cal recordar que va ser el propietari del Panionios grec entre 2006 i 2011. El seu paper anirà guanyant pes en el futur, donat que l'acord per la seva incorporació a la societat anònima contempla futures inversions econòmiques que cobriran les ampliacions de capital que es portin a terme. Això permetrà el Terrassa enfortir el seu pressupost i disposar de múscul econòmic per afrontar un futur marcat per l'impacte de la Covid-19.

Estem parlant d'un soci estratègic. Que coneix el mercat, que compta amb contactes de primer nivell en el món del futbol i suficient experiència internacional", diu el president del Terrassa FC, Jordi Cuesta, en la primera valoració que fa sobre l'acord amb Konstantinos Tsakiris. "En aquests moments la seva participació quan a accions és petita, però anirà guanyant posicions amb el temps. Si pugem de categoria, per exemple, el seu paper serà més notable. És un soci que té recursos i capacitat. I pensem que serà una gran ajuda en el nostre projecte per portar el Terrassa el més amunt possible. Crec que és el soci que feia temps que buscàvem."

Una de les primeres conseqüències del nou escenari ha estat la formació d'una comissió esportiva que assumeix les decisions a prendre en aquesta parcel·la. La formen el director esportiu del club, Miquel Ezequiel, el mateix president, Jordi Cuesta, i Evans Pavlopoulos, exfutbolista i persona de la màxima confiança de Tsakiris. De fet, d'aquesta nova estructura ha nascut la confecció de la plantilla d'aquesta temporada. Pavlopoulos dirigeix una empresa de representació i consultin esportiu. Un dels futbolistes d'aquesta empresa és l'ara jugador del Terrassa, Antonio Mico.

"Ens assessora en fitxatges i ens aporta una opinió més objectiva de la que podem tenir nosaltres", explica Jordi Cuesta. El president del Terrassa diu que l'arribada d'Antonio Mico i Akis és fruit d'aquesta col·laboració. "Tsakiris confia molt en aquests jugadors. Però els fitxatges els fa el Terrassa i si en el futur hi ha un benefici, serà pel Terrassa. Què busca en el Terrassa? És una aposta que fa. Si el club guanya categories, el valor de la societat i de la seva inversió creixerà. De la seva etapa al Panionios va aprendre molt i ens ajudarà a no cometre les mateixes errades."

Konstantinos Tsakiris ha estat en diferents oportunitats a Terrassa, coneixent la realitat del club i de la ciutat. "Tenim una molt bona relació. Ens sentim còmodes", explica el president del Terrassa.