El president del Terrassa, Jordi Cuesta, a l'esquerra, amb Ortega en la presentació d'ahir.

"Arribem com a avions"

09.07.2020 | 14:32

"Arribem al play off com a avions." Jordi Cuesta, president del Terrassa FC, va resumir amb aquesta frase l'estat anímic de l'equip de cara a la promoció que es jugarà del 18 al 25 de juliol a l'Estadi Municipal de Badalona, escenari ahir de la presentació oficial d'aquesta fase d'ascens a Segona Divisió "B". Cuesta va anar més enllà en afirmar que el Terrassa havia fet "la millor temporada en els cinc anys que sóc president" i va lamentar la finalització precipitada del campionat entenen que l'equip tenia serioses opcions de lluitar pel títol de campió de Lliga.

El president del Terrassa i el capità de la primera plantilla, Jose Ortega, van ser els representants del conjunt egarenc en la presentació del "play off". A l'acte, a més dels presidents i capitans dels altres tres equips participants, van estar presents el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

Els partits

El "play off" arrencarà el dissabte 18 de juliol amb la primera semifinal entre l'Hospitalet i el Sant Andreu. El diumenge 19 de juliol serà el torn del Terrassa FC contra l'Europa. La final està programada per al dissabte 25 de juliol. Els tres partits es jugaran a les 8 del vespre.

"Qui estigui millor físicament serà qui tindrà més opcions de pujar", va reflexionar el president terrassista. Per ell, la pitjor lectura d'aquest "play off" és l'absència de públic. "És una llàstima que els nostres seguidors no puguin gaudir d'una fase com aquesta."

El capità egarenc, Jose Ortega, també va fer una petita reflexió en clau esportiva. "Semblava que no arribava mai el moment de tornar a competir", va comentar. "Estem preparats. I venim amb la màxima il·lusió i amb moltes ganes d'aconseguir l'ascens."

El "play off" d'ascens es disputarà seguint totes les normes de seguretat i control establertes per evitar contagis de coronavirus. A més de l'absència de públic, es farà especial incidència en la desinfecció dels vestidors, es marcaran distàncies de seguretat entre jugadors i cossos tècnics i es faran testos de control. Quant als partits, també s'introdueixen canvis en diferents àmbits. En cas d'empat al final dels 90 minuts, no hi haurà ni pròrroga ni penals. El guanyador serà l'equip millor classificat a la Lliga regular. El Terrassa, per tant, tindrà aquest avantatge en el partit contra l'Europa i si jugués la final amb el Sant Andreu. Si el partit decisiu fos contra l'Hospitalet, l'empat afavoriria aquest equip com a campió de lliga.

Novetats

En tots els partits es farà una pausa d'hidratació, es podran realitzar fins a cinc canvis per equip en un màxim de tres interrupcions i a la banqueta podran seure un màxim de nou suplents.

"Hauríem pogut omplir l'estadi amb aquesta fase", va dir el president de la Federació Catalana, Joan Soteras, en relació amb l'interès esportiu d'aquest "play off". Soteras va afegir que el punt més positiu de la fórmula adoptada en aquesta fase és "assegurar l'ascens d'un equip català".

Noticias relacionadas