Sergi Arranz en el partit de Lliga contra l'Europa al Camp Olímpic.

L'Europa, rival al "play off" 

25.05.2020 | 21:21

L'Europa serà finalment el rival del Terrassa FC en la primera eliminatòria del "play off" d'ascens a Segona Divisió "B" i no el Sant Andreu com estava inicialment previst. La Federació Espanyola va fer oficials ahir les classificacions finals de la Tercera Divisió, amb la proclamació de campions i dels quatre equips classificats per la fase d'ascens, i en el grup cinquè va determinar un canvi a la tercera plaça final. Per al Terrassa, aquesta variació és determinant, ja que com a segon classificat, ha de jugar la primera ronda de la promoció contra el tercer. Inicialment, aquesta plaça corresponia al Sant Andreu, que l'ha perdut per sanció en benefici de l'Europa.

El Sant Andreu ha estat sancionat per alineació indeguda en el seu partit contra la Pobla de Mafumet. Els barcelonins van guanyar aquell encontre per 1 a 0, però la Pobla de Mafumet va presentar una reclamació entenent que el futbolista andreuenc Josu no podia ser alineat en estar sancionat. El Sant Andreu, després de consultar amb la Federació Catalana, va alinear Josu considerant que el càstig l'havia complert en la jornada anterior davant el Reus, equip exclòs del campionat. El Comitè de Competició va fallar, en principi, en favor del Sant Andreu però la Pobla de Mafumet va portar la seva reivindicació a la Federació Espanyola, que ha castigat els andreuencs amb la pèrdua del partit per 0 a 3. Sense aquests tres punts, els dos equips han quedat empatats i l'Europa ha passat a ser tercer per millor diferència de gols. Aquest fet ha variat la composició de les dues semifinals del "play off", que passen a ser ara L'Hospitalet contra Sant Andreu i Terrassa amb l'Europa.

el "play off"

La primera ronda d'aquesta fase d'ascens es jugaria el cap de setmana del 18 o 19 de juliol i un empat seria suficient per als egarencs per passar ronda, ja que en cas d'igualada no es juga pròrroga ni es llencen penals i guanya l'equip més ben classificat a la Lliga. La final entre els dos guanyadors de les semifinals, amb l'ascens en joc, seria el dissabte 25 de juliol. Encara està per determinar on es jugaran aquests partits, que seran a porta tancada i en camp neutral. L'Hospitalet ha estat proclamat campió de Lliga, un fet que no és menor, ja que en el cas que les autoritats sanitàries no donessin llum verda a la celebració d'aquesta fase d'ascens, l'Hospitalet pujaria com a campió.