Ultimate

Mifune és l´equip de Terrassa consolidat i competitiu

06.09.2015 | 04:00
Partit de Ultimate
Partit de Ultimate

Avui, de 9 a 19h, el camp de futbol del Poble Nou acollirà una jornada de lliga catalana, on participaran més d’una desena d’equips a les dues competicions mixtes. Una oportunitat de conèixer un esport que enganxa els participants i que a Terrassa està representat per Mifune i a Sabadell, per Esperit Vallès, dues agrupacions agermanades perquè sovint comparteixen jugadors i entrenaments.
A Terrassa, l’ultimate va començar a la Plaça Nova, quan un grup de pares van començar a jugar-hi, prescindint de les normes. D’això, en fa set anys i ara s’ha consolidat amb un equip estable, mixt, d’uns 20 jugadors i de 25 anys de mitjana.

Joc net i sense àrbitre
Rubén Domènech n’és un dels jugadors. “Buscava un esport que no fos gaire competitiu i un exprofessor de la Tecnos, en Xavi Bellés, em va dir que hi havia això. Vaig anar a l’entrenament dels dimecres a l’Escola Pia i fins avui.” Aquest professional del món de la ràdio considera que és una disciplina rigorosa en funció del desig del jugador. “És molt físic quan comences i després és molt tècnic.”
L’aposta per difondre’l és decidida i voldrien que fos una extraescolar més perquè consideren que és divertit, obert a tothom i perquè, sense àrbitres, els valors de joc net estan molt consolidats. Quan hi ha una diferència de decisions com una falta, parlen amb respecte i arriben a un acord. En acabar un partit, puntuen l’esperit de joc de l’equip contrari i al final del torneig s’atorga un premi per l’actitud mostrada. //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook